Hoppa till huvudinnehåll

Risto Puputti ny tränare för BK-46:s handbollsdamer

BK-46:s damer tränas säsongen 2014-15 av Risto Puputti. Bild: YLE/Bettina Aspfors handbollar

Risto Puputti blir damlagets tränare i Karisklubben BK-46. Han efterträder Gustaf Ahlroos som lämnade klubben för ett tränarjobb i Sverige.

I ett pressmeddelande sent på onsdagskvällen säger styrelsen för handbollssektionen i BK-46, att man valt Risto Puputti till damlagets nya tränare för säsongen 2014-15. BK:s damer spelar i FM-serien och placerade sig på femte säsongen 2013-14.

I pressmeddelandet sägs att klubbledningen och damlaget i samråd har genomfört processen. Puputti har under många år med god framgång fungerat som tränare för flera pojklag i föreningen. Enligt pressmeddelandet har Puputti under årens lopp skaffat sig en enligt finländska mått mätt gedigen tränarutbildning.

Gustaf Ahlroos som tränade BK-damerna senaste säsong blir tränare för Uppsala HK:s herrlag säsongen 2014-15. Laget spelar i svenska division 2.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland