Hoppa till huvudinnehåll

Transformers de luxe

Jeeeee, vi har picknick med picknick-transformers.
Jeeeee, vi har picknick med picknick-transformers. Jeeeee, vi har picknick med picknick-transformers. Bild: CC / Montage: X3M transformers

I dag (27.6) har Transformers: Age of Extinction premiär. Eftersom bilar är grymt dåliga för miljön, och dessutom rätt tråkiga, har vi gett några förslag på vad robotarna kunde förvandla sig till i stället. Vi ger en ledtråd: det är saker som behövs.

Det finns otaliga leksaker, serieavsnitt och filmer som handlar om transformers, och i varje verk så förvandlas de till bilar. Allt för tråkigt tycker vi. Omväxling förnöjer, som en brukar säga.

I stället för att bara bli snygga bilar kunde robotarna förvandlas till något som är användbart så här på sommardagarna. Något som behövs för en picknick, till exempel.

Optimus Prime

Tjohoo jag får åka med Optims Prime!
Tjohoo jag får åka med Optims Prime! Bild: EPA/CC/Montage: X3m optimus prime

Bilar är riktigt dåliga för miljön, men vi måste ändå komma framåt. Det bästa alternativet är cykel, och det är också det som Optimus Prime fått äran att bli när vi bestämmer. Se så glad cyklisten Rodriquez är när han får åka med.

Hound

Hound-grillen. Den bästa grillen.
Hound-grillen. Den bästa grillen. Bild: CC / Montage: X3M hound

En grill är alltid bra att ha i sommartider. Hound är en hård militärisk typ, och därför passar det honom riktigt bra att förvandlas till en rykande och het grill. En picknick utan Hound, är ingen picknick alls.

Bumblebee

Bumblebee i pyjamas.
Bumblebee i pyjamas. Bild: CC / Montage: X3M bumblebee

På sommaren behöver man underhållning, och vad är bättre underhållning än det ikoniska barnprogrammet Bananer i pyjamas? Vi tycker det skulle vara en riktig humorhöjdare om Bumblebee förvandlades till en av bananerna i duon. Om vi möter på en fiende kan vi också slå vad om att de helt skulle komma av sig i vad än de håller på med för dumt.

Drift

Mumsig Drift-muffins.
Mumsig Drift-muffins. Bild: CC / Montage: X3M drift

Om nu robotarna ska förvandlas till något användbart så får vi inte glömma mat. Alla måste vi äta, därför får Drift förvandlas till en muffins. Muffins är sött och gott och samtidigt mättande. Det enda problemet är att Drift i något skede kommer att försvinna. (Om vi äter upp allt, det vill säga).

Crosshairs

Behöver någon en Crosservett?
Behöver någon en Crosservett? Bild: CC / Montage: X3M crosshairs

Nu när vi skrattat åt banan-bumblebee och ätit Drift-muffins måste vi torka oss om munnen. Eftersom Crosshairs ändå redan lite liknar en servett när han vecklar ut sina delar, så tycker vi att den uppgiften passar honom ypperligt.

Vad tycker du om våra förslag? Har du fler förslag på vad de kunde förvandlas till? Kommentera gärna. Vi älskar dålig humor.

Nyligen publicerat - X3M