Hoppa till huvudinnehåll

Varmrökt Abborre med gräslökssås och foliepaket med grönsaker

Grillad abborre.
Rökt abborre. En riktig klassiker. Grillad abborre. Bild: Andreas Sandén rökt abborre

Varmrökt Abborre med gräslöksås och foliepaket

Ingredienser

4st nyrökta abborrar

Gräslöksås

2dl gräddfil
2msk crème fraiche
½dl hackad gräslök
2msk kapris modell mindre
Salt och peppar
Hacka gräslöken och blanda ihop med övriga ingredienser. Låt dra i kylen minst en timme före servering. Smaka av med citronsaft i fall syran behöver förstärkas.

Foliepaket

Två bitar folie som läggs på varandra
1msk smör
3 skivade förkokta nypotatisar
1 bit förkokt morot som skivas
2msk skivad sommarlök
1 grovt skuren skida sockerärt
Salt o peppar
Vik upp kanterna på folien och smörj botten med smör. Lägg i den skivade potatisen, moroten,sockerärten och löken. Salta o peppra, klicka till sist över smör,vik ihop paketet och lägg på grillen. Lyft paketet från grillen när smöret är smält och grönsakerna är varma.
Skär en halv citron och grilla på samma gång.

NJUT!