Hoppa till huvudinnehåll

Les Bleus favorit mot Nigeria

Dider Deschamps och Hugo Lloris, presskonferens i Brasilien under VM 2014.
Didier Deschamps och Hugo lloris Frankrike är favoriter mot Super Eagles. Dider Deschamps och Hugo Lloris, presskonferens i Brasilien under VM 2014. Bild: JORGE ZAPATA/EPA/All Over Press descamps

Frankrike vann lätt sin grupp i gruppspelet. Nigerias VM har däremot störts av gräl mellan spelarna och förbundsledningen.
Åttondelsfinal Frankrike-Nigeria klockan 18:02 på TV2

Svenskt referat av Chriso Vuojärvi tillsammans med Magnus Bahne

Förutsättningar:

Frankrike imponerade stort då man vann sin grupp komfortabelt. Didier Deschamps lag spelade dessutom en attraktiv fotboll. Det verkar som om det franska laget är mycket harmoniskt och det är en bedrift i sig med tanke på turbulensen i landslaget under VM 2010.

Nigerias VM har däremot störts av gräl mellan spelarna och förbundsledningen. Spelarna har krävt större bonussummor för framgångar vilket förbundet inte har uppskattat. En av Nigerias storstjärnor John Obi Mikel tonade ända ner läget inför åttondelsfinalen mot Frankrike.

Frankrike är, hur som helst, klar favorit i matchen.

Håll koll på:

Mathieu Valbuena har varit en av Frankrikes ledstjärnor i turneringen. Den lille högeryttern jobbar på bred radie och står för mycket av det kreativa i Frankrikes anfallsspel.

Ahmed Musa gjorde två mål för Nigeria mot Argentina och den korte anfallsspelaren borde i och med det ha cementerat sin plats i startelvan i åttondelsfinalen.

Inbördes match:

En enda. Nigeria besegrade Frankrike med 1-0 i en landskamp år 2009 i Saint-Etiénne. Joseph Akpala gjorde matchens enda mål.

Visste du att:

Frankrike har förlorat endast en av sina 14 senaste landskamper (nio segrar, fyra oavgjorda och en förlust).

Referentens tips:

Jag tror starkt på Frankrike i den här turneringen. Frankrike vinner 3-0.