Hoppa till huvudinnehåll

”Om utländska spelarna förstärker är de okej”

Roland Granberg från Tenala är sportsnackare i Yle Västnyland.
Tenalabon Roland Granberg snackade bland annat fotboll i Sportmåndag. Roland Granberg från Tenala är sportsnackare i Yle Västnyland. Bild: Yle/ Bubi Asplund sportsnackare

Tenalabon Roland Granberg är en bänkidrottare med stort ”B” och följer med idrott både på distans och på nära håll. Ekenäs IF:s fotbollslag i herrarnas division 2 har han sett spela otaliga gånger och vet också varför laget igen parkerar på första plats i serietabellen.


- Serien tycks ju vara jämn, men EIF har ju goda chanser att nå division 1-kval igen. Ett namn som jag vill nämna är nog tränaren Jens Mattfolk, säger Roland Granberg.

Han konstaterar att Mattfolk i fjol med kort varsel axlade tränaransvaret tillsammans med spelaren Sampsa Timoska och fortsätter i år, nu tillsammans med Jari ”Jallu” Rantanen.

- Han (Mattfolk) har ju nog lyckats få spelarna att jobba för laget, säger Granberg.

Utländska spelare väcker känslor

För att en tränare ska få ett lag att fungera måste han ju givetvis ha de rätta spelarna. Utländska förstärkningar i fotbollslag väcker känslor, till och med rätt heta sådana. Också här i Västnyland.

Förstärkningarna anses orsaka att ortens egna pojkar inte får spela i laget utan nöter reservbänken

- Den här säsongen har det kanske varit lite färre egna spelare som varit i öppningselvan än till exempel i fjol. Men bland de spelarna finns många väldigt tongivande spelare, säger Granberg och nämner Johan Estlander och Ville Sevon som exempel på detta.

- Men om utländska spelare är ordentliga förstärkningar, så tycker jag nog är på sin plats, säger Granberg.

På lördag (5.7) är det dags för säsongens andra Raseborgsderby. Då möts BK-46 och Ekenäs IF på sportplanen i Karis. Roland Granberg tycker derbyn är fina tillställningar.

- Bra väder och mycket folk på plats så är det en fin stämning. Spelmässigt brukar inte derbymatcherna vara de bästa matcherna, det är mera nerver än normalt, spelarna känner varandra ganska så bra.

- Men för vem som helst som inte är fotisintresserad så lönar det sig åtminstone någon gång gå se på en BK-EIF match för hela inramningen kring matchen, omkring tusen personer på läktaren är värd att uppleva, konstaterar Granberg.

 • Jaro förstärker laget – lånar in rutinerad mittfältare från HIFK

  "Vi får en högklassig spelare".

  Rafael Toró Ferreira Francisco kommer att spela för FF Jaro i division 1 den här säsongen. Den rutinerade mittfältaren tillhör HIFK men ansluter sig till Jakobstadsklubben på ett lånekontrakt. Vi får en högklassig spelare, säger Jaros vd Fredrik Haga.

 • Thyssenkrupp förkastade Kones anbud

  Fortsätter förhandla med två andra anbudsgivare.

  Thyssenkrupp har förkastat Kones anbud på bolagets hissverksamhet. Kone har nu dragit sig ur affären och Thyssenkrupp fortsätter förhandla med andra anbudsgivare.

 • Espen och HS Center i Vasa bytte ägare

  HSS har sålt köpcenterkvarteret till specialplaceringsfond.

  Harry Schaumans Stiftelse har sålt köpcenterkvarteret i Vasa till Trevians specialplaceringsfond. Vi ville minska på direktägandet i fastigheter, säger vd:n Tom Westermark.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland