Hoppa till huvudinnehåll

Rapbattle med Medina

Sami och Ali i Medina ska snart ta över Europa. Hoppas vi.
Sami och Ali i Medina ska snart ta över Europa. Hoppas vi. Sami och Ali i Medina ska snart ta över Europa. Hoppas vi. Bild: YLE / Niklas Aldén medina

Vi träffar Medina och snackar om Finland och deras nya Europasatsning. Dessutom får de tävla i en rapbattle. Vinnaren får till en grym hit.

Duon Medina består av Sam-E (Sami Daniel Rekik) och Alibi (Ali Jammali) och i lördags (28.6) spelade de på Klacken i Lillby.

- Det var amazing där ute. Cirka tvåtusen människor som skrek och hoppade, det slår inte fel. Publiken bjöd på sig själva och var med från början till slut. De kunde våra texter och sjöng med, säger Sami.

Efteråt ville publiken så klart snacka med duon, men trots en del svåra österbottniska dialektord, så gick det bra.

- Jovisst, vi har ju Mark Levengood i Sverige så vi fattar vad ni säger, säger Sami.

- Men visst var det svårt att förstå när de väl kickade dialekter. Men då är det bara att skratta och säga ja ja, säger Ali.

Kanske en låt på finska

Precis som namnet Sami antyder så har han finska rötter. Samis mamma Eija kommer från Finland, så han kan prata lite finska. I framtiden kanske det till och med kommer en låt på grannspråket.

- Man vet aldrig. Element har funnits innan. Det finns en låt där Sami lagt några rader på finska. Låten heter Jag är så full, säger Ali.Medina har profilerat som något av ett sommarplågeband, eller hur vi nu ska uttrycka det. Att göra sommarplågor vad ändå inte något som duon planerat.

- Där palmerna bor var väl först ut i vår sommarplågskollektion. Det var verkligen oväntat. Vi var faktiskt på väg att lägga ner gruppen efter det albumet, men låten blev stor utomlands - i medelhavet och ställen där det finns svenska turister. När de sedan kom tillbaka låg vi typ tvåa på Spotify i Sverige, och då ringde alla skivbolag, så vi tänkte att äh, vi kör en runda till.

Och det var tur att de bestämde sig för en runda till, för nu funderar de också på att ta över Europa.

- Vi åker till Paris och spelar in lite låtar och sen får vi se om vi kan lansera någonting i Europa och Mellanöstern. Då ska det bli på engelska, franska och arabiska. Vi byter namn och konstellationer. Det är fortfarande jag och Ali, men vi tar in nya artister, säger Sami.

Vad ska ni kalla er?

- Det vet vi inte ännu. Ali föreslog Platinum Boys. Jag spydde, säger Sami.

Hör mer från intervjun i klippen här bredvid. I det första får du höra ifall killarna förstår vad Hannes Björkqvist säger på Björködialekt, och så får de också en del kniviga frågor om sina låttitlar.

I det andra klippet får du veta vem som är den bästa freestylerapparen. Det går hårt till i Veckoslutskommitténs rapbattle, kan vi lova.

Här hör du hela intervjun.

Nyligen publicerat - X3M