Hoppa till huvudinnehåll

Svettig seger för Frankrike

Nigeria och Vincent Eneyama stod emot i 79 minuter, men sedan blev Frankrikes press för mycket. Paul Pogba brev fransk hjälte med att göra segermålet. Matchen slutade 2–0.


En öppen första halvlek följdes av en 45 minuter fransk dominans. Efter ribbdarr, en rensning på mållinjen och flera stora räddningar av Eneyama klarade Frankrike av att ta sig till kvartsfinal.

De som hade förväntat sig en fransk promenadseger fick snabbt tänka om. Nigeria var inledningsvis det piggare laget och gjorde det svårt för fransmännen att dirigera tempot i matchen.

Det var en sprakande inledning. Målchanserna avlöste varandra och spelet var öppet.

Nigeria fick ett mål underkänt på grund av en hårfin offside efter knappa tjugo minuters spel.

Frankrike var minst lika nära att öppna målskyttet några minuter senare då Paul Pogba avlossade en volley med tryck. Nigerias kanske bästa spelare, Vincent Enyama stod ändå för en högklassig parad.

Med Blaise Matuidi som dirigent tog Frankrike grepp om matchen i slutet av halvleken. Men trots flera vassa chanser lyckades ingen spräcka dödläget innan pausen.

Trägen vinner

Matuidi fick skatta sig lycklig att han fick fortsätta matchen efter en totalt vansinnig tackling i början av den andra halvleken. Ogenyi Onazi skadade sig illa i situationen och tvingades avbryta matchen medan Matuidi klarade sig undan med ett gult kort.

Karim Benzema hade ett jätteläge att föra upp sitt Frankrike i ledning med 70 minuter på klockan, men Victor Moses lyckades rensa precis innan bollen skulle ha korsat mållinjen.

Kort därefter darrade ribban av ett franskt långskott.

Till slut var det Paul Pogba som lyckades spräcka nollan. Eneyama stod för en dålig utrusning på en hörna och Pogba kunde ostört nicka in bollen i ett tomt mål.

Efter ett nigerianskt självmål på tilläggstid slutade matchen 2–0.

Frankrike möter antingen Algeriet eller Tyskland i kvartsfinalen.

Resulat:
Frankrike–Nigeria 2–0
Pogba, 79, Yobo, självmål, 90