Hoppa till huvudinnehåll

Kan Schweiz utmana Argentina?

Martin Demichelis och Lionel Messi.
Får Martin Demichelis (v) defensiven att hålla så ska nog Lionel Messi se till att det blir mål. Martin Demichelis och Lionel Messi. Bild: EPA/DIEGO AZUBEL argentinas fotbollslandslag

Allt annat än avancemang för Argentina vore en skräll i VM-turneringens näst sista åttondelsfinal. Schweiz har kapacitet att utmana, men måste våga tro på mirakel. Se matchen här via arenan.

Argentina - Schweiz, kl 19:00 i TV2

Svenskt referat av Antti Koivukangas

Förutsättningarna:
Nu sätts Argentina på prov på allvar. Gruppen var lätt, men Argentina gjorde det svårt för sig mot Iran, Nigeria och Bosnien Hercegovina. Skillnaden mellan framgång och katastrof är för tillfället Lionel Messi, och laget har visat sig vara oerhört beroende av den lille kapellmästaren. Schweiz hade ett brokigt gruppspel med en mirakulös vändning mot Ecuador, en fransk risbastu och Xherdan Shaqiris uppvisning mot Honduras. Vilket som är det riktiga Schweiz är fortfarande aningen oklart, men klart är att på en bra dag kan alplandet utmana Argentina. Då måste anfallet leverera, kliniskt och effektivt.

Håll koll på:
Argentinas backlinje - allt annat än övertygande hittills. Sårbara och sätts på prov av tekniska spelare som Xhaka, Djemaili och Shaqiri.

Gökhan Inler - hans ledarskap behövs i mitten och Schweiz skall kunna utnyttja sina styrkor mot Argentina. Kräver disciplin och tålamod.

Inbördesmöten:
Fördel Argentina, som aldrig förlorat mot Schweiz. När lagen möttes senast (Bern, 2012) gjorde Lionel Messi sitt första landslagshattrick. Shaqiri gjorde schweizarnas enda mål.

Visste du att:
Lionel Messi har gjort 24 mål på sina 24 senaste matcher för Argentina.

Referentens tips:
Jag har svårt att se ett scenario med något annat än avancemang för Argentina. Higuain gör två mål på passning av Messi.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport