Hoppa till huvudinnehåll

Seinabo Seys sommarminne

Seinabo Say
Seinabo Sey ser du på Allsång på Skansen i kväll. Seinabo Say Bild: Yle/Catariina Salo allsång på skansen 2014

Allsång på Skansen är i full gång, och en av artisterna som spelat på den somriga scenen är Seinabo Sey. Vi träffar henne för att diskutera sommarminnen. Och så passar vi på att testa hennes låtkunskaper också.

- Mitt bästa sommarminne är från när jag bodde i Halmstad. Halmstad är en liten stad på västkusten och jag flyttade därifrån när jag var 15 år. Jag kommer ihåg att jag brukade ta promenader och var mycket ute i naturen, och min mormor hade ett lantställe där, så jag brukade plocka svamp med min mamma, säger Seinabo Sey.

Seinabo plockade inte svamparna bara för att plocka dem. Hon påstår att hon är bra på att laga mat också.

- Jag är kanske inte nödvändigtvis bra på att laga just svamp, men jag är bra på att laga mat, skulle jag nog påstå.

Eftersom Skansen också är en djurpark, måste vi så klart ställa en djurrelaterad fråga:

Om du skulle vara i en djurpark och få släppa ut ett djur, vilket skulle det vara?

- Om det fanns giraffer där hade jag släppt ut dem. Det hade sett så häftigt ut om de gått runt i djurparken.

Som tur är finns det inga giraffer på Skansen, så besökarna behöver inte vara oroliga.

Den stora låttävlingen

Eftersom allsången går ut på att sitta och sjunga med i en massa låtar så testade vi Seinabos låtkunskaper. Tror du hon klarar av att fortsätta sjunga på Fredrika Lindholms välutvalda låtar? Lyssna i klippet.

Vill du veta mer om Seinabo Sey? Här kan du läsa en annan intervju vi gjort med henne.Och här ser du alla andra artister som uppträder på Allsång på Skansen i sommar.

Nyligen publicerat - X3M