Hoppa till huvudinnehåll

Inget juiceförbud på Ruisrock

En säkerhetskontroll görs vid ingången, men man får ta med sig egna drycker
En säkerhetskontroll görs vid ingången, men man får ta med sig egna drycker till Ruisrock En säkerhetskontroll görs vid ingången, men man får ta med sig egna drycker Bild: Yle/Linus Hoffman ruisrock 2014

Rockfestivalen Ruisrock, som i morgon börjar i Åbo, tillåter oöppnade alkoholfria drycker.

Tidigare meddelade arrangörerna för festivalen Pori Jazz att inte ens saft eller modersmjölksersättning skulle få tas med in på festivalområdet. Arrangörerna ändrade sig ändå på torsdagen och beslöt att tillåta besökarna att ta med sig alkoholfria drycker in på området.

- På Ruisrock är risken inte så stor att det skulle vara motiverat att förbjuda alla egna drycker, säger Ruisrocks promotor Mikko Niemelä. Folk är så länge här på festivalen att det är rimligt att låta folk ta med egna alkoholfria drycker.

Alla glasföremål är förbjudna, men till festivalområdet får man föra in oöppnade plastflaskor och saft i pappkartonger. Vid porten görs en säkerhetskontroll.

Pori Jazz ändrade sig - drycker tillåts