Hoppa till huvudinnehåll

Tim Sparv till Danmark

Tim Sparv, 2012
Tim Sparv spelar i FC Midtjylland nästa säsong (arkivbild) Tim Sparv, 2012 Bild: EPA / All Over Press sparv

Tim Sparv lämnar Greuther Fürth efter en säsong och flyttar till den danska klubben FC Midtjylland. Den danska klubben bekräftar flytten på sin webbplats och att Sparv skrivit på ett fyraårskontrakt.

Tim Sparv spelade den gångna säsongen i den tyska klubben Greuther Fürth och laget var nära att ta sig upp till Bundesliga. Sparv hade två år kvar på sitt kontrakt med klubben men någon fortsättning blir det inte utan istället flyttar han till den danska klubben FC Midtjylland.

- Jag har fått ett gott intryck av klubben. Den är ambitiös och det är jag också. FC Midtjylland kämpar i toppen av den danska Superligan och har kvalificerat sig för spel i Europa. Det är en klubb i min smak, säger Sparv på klubbens webbplats.

FC Midtjylland slutade trea i den danska ligan förra säsongen. I laget spelar bland annat svensken Petter Andersson som Sparv var klubbkamrat med i FC Groningen 2010-2012.

Chefstränaren Glen Riddersholm ser fram emot att få ha Sparv i laget där han kommer att ha tröja nummer tre.

- Tim är en spelare med ett spännande CV. Han kommer med goda erfarenheter och det är en spelare som vi glädjer oss åt att arbeta med, säger Riddersholm på klubbens webbplats.

Skip Instagram post

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport