Hoppa till huvudinnehåll

Fotboll i strålande solsken

Det gick inte att ta miste på ivern när årets upplaga av Wasa Footballcup drog igång. Genom att spela en del av matcherna på torget får turneringen en helt annan synlighet.

Turneringen ordnas för den 26:e gången och är en av Finlands största ungdomsturneringar i fotboll. I år har cirka 250 lag samlats här i Vasa.

Turneringen har tidigare varit fyra dagar lång men i år har man kortat av den med en dag.

- Det är helt enkelt av den orsaken att vi har märkt att turneringsförfarandet förändrats. Förr for lagen på en stor turnering per sommar men nu blir det två-tre, säger Johan Byholm, en av arrangörerna.

En så pass stor turnering kräver otaliga timmar med arbete. Och mest hektiskt är det givetvis när turneringen är i full gång. Det blir långa arbetsdagar.

- Det har inte varit så hemskt många timmar nattsömn de här senaste nätterna kan jag säga dig, säger Byholm

Skoj att sparka på torget

Ett av de många lagen som spelade på torget var Kuffen från Kvevlax. Hur kändes det för Aaron Rönnqvist, Kaleb Sandås och Enok Norrgård att spela på torget?

- Bra! svarar de alla.

- Och jag steg på min sko så den flög av, säger Norrgård.

Kuffen förlorade sin första match mot VPS Huutoniemi men tron på det egna laget var stort. Enok, Aaron och Kaleb trodde på seger i nästa match.

Turneringen spelas förutom på torget också på allaktivitetsplan ute vid Silveria, i Roparnäs, på Brändö och på Karlsplan, för att nämna några ställen. Den pågår hela helgen och vinnarna koras på söndag.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten