Hoppa till huvudinnehåll

Rosenbröllop och kungligheter i Lovisa

Rosenbröllop firas i Lovisa kyrka på lördag kl. 17 Bild: Yle/ Carmela Walder buskros

Veckoslutet 5-6 juli fylls Lovisa stad av både rosenprakt och rosendoft. Evenemanget Rosornas charm öppnar då rosenträdgårdarnas portar. Rosorna som tema syns i mat och dryck i restaurangerna i Drottningstaden samt i olika utställningar.

Ritva Suomalainen och Ann-Britt Felin-Aalto på Lovisa torg
Ann-Britt Felin-Aalto och Ritva Suomalainen har varit med och planerat årets evenemang Ritva Suomalainen och Ann-Britt Felin-Aalto på Lovisa torg Bild: Yle/Stefan Paavola ann-britt felin-aalto

Det finns också mycket program för barnen. Årets tema är Älvornas tid och prinsessan Törnrosa besöker Schillmarks park mellan klockan 11 och 15 på lördag och söndag. Barnen kan där själva förvandla sig till älvor.

På lördag kväll kan allmänheten vara med om Rosenbröllopet med ett riktigt brudpar i Lovisa kyrka. Den vackraste rosenklänningen belönas på Rosendansen på Skeppsbron.

Det här veckoslutet firas i Lovisa också evenemanget i 1700-talsanda "Konungen anländer till Lovisa". Till evenemanget hör en programspäckad hantverksmarknad, uppvisning av verklighetstrogna scener från ofredstiden för 300 år sedan samt en dramaguidning med 1700-talstema.
visitlovisa.fi

Läs också