Hoppa till huvudinnehåll

Tyskland till semifinal - se höjdpunkterna

Mats Hummels
Mats Hummels gjorde segermålet för Tyskland. Mats Hummels Bild: AFP / Lehtikuva mats hummels

Tyskland är klart för semifinal i VM i fotboll. I kvartsfinalen besegrade Tyskland Frankrike med 1-0. Mats Hummels gjorde matchens enda mål.

Inledningsvis var det Tyskland som förde spelet. Under de första sex minuterna var det Tyskland för hela slanten men trots det skapade man inga farliga målsituationer. Frankrikes första anfall var riktigt bra men Karim Benzema sköt aningen förbi det tyska målet.


Småningom kom Frankrike allt bättre in i matchen men Tyskland gjorde matchens första mål. Toni Kroos gav en frispark och Mats Hummels nickade in bollen under ribban.

I den 33:e minuten hade Frankrike chans att kvittera men Manuel Neuer stod för en fantomräddning på Mathieu Valbunenas skott.

Efter den första halvleken var det Tyskland som ledde med 1-0 och trots att Frankrike jagade en kvittering i den andra halvleken lyckades man inte överlista Manuel Neuer i det tyska målet. Karim Benzema lyckades nästan men fransmannens hårda skott i matchens sista anfall räddade Neuer med handen. Därmed spelar Tyskland i semifinal.

I semifinalen möter Tyskland antingen Brasilien eller Colombia.

Frankrike - Tyskland 0-1 (0-1)

0-1 Mats Hummels 12 min

Läs också