Hoppa till huvudinnehåll

Bokade om biljett för att kalasa på gratismat

Flygplatsen i München
Flygplatsen i München. Flygplatsen i München Bild: EPA/Tobias Hase flygplatsen i münchen

Under ett år bokade en tysk man om sin biljett 35 gånger för att kunna smörja kråset i loungen på Münchens internationella flygplats. En domstol i München kräver nu att han betalar för kalaset.

Mannen bokade den 3 maj 2011 en enkel biljett i business class till Zürich i Schweiz. Men han hade inte för avsikts att resa. Istället bokade han om biljetten 35 gånger och passade lika många gånger på att njuta av buffén i väntrummet som flygbiljetten gav honom tillträde till.

I loungen erbjuds bland annat frukost- lunch och middagsbufféer samt olika drycker och tilltugg.

Ett år efter att biljetten köptes löpte giltighetstiden ut och Lufthansa betalade tillbaka största delen av biljettkostnaderna. Biljetten hade kostat 745 euro.

Bara några veckor senare köpte mannen en ny biljett för att fortsätta med gratisätandet. Men då tog Lufthansas tålamod slut och bolaget drog honom inför rätta.

Lufthansa hävdade att mannen inte hade rätt att utnyttja loungen eftersom han inte hade någon avsikt att ta flyget. Mannen å sin sida försvarade sig med att biljetten inte innehöll några begränsningar för antalet ombokningar.

En domstol i München gav flygbolaget rätt och ålade mannen att ersätta flygbolaget med 55 euro per besök, alltså sammanlagt nästan 2 000 euro.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes