Hoppa till huvudinnehåll

David Luiz sköt Brasilien till semifinal

David Luiz läckra frisparksmål var den stora behållningen då Brasilien besegrade Colombia med 2-1 och avancerade till semifinal i hemmaturneringen.

Lagkaptenen Thiago Silva förde Brasilien upp i ledning i den sjunde minuten då han från närhåll knäade in 1-0-målet på Neymars hörna. Halvvägs in i andra halvleken slog David Luiz. Hans spektakulära frispark från 30 meter hittade nätmaskorna och förde Brasilien upp i en 2-0-ledning.

Colombia lyckades reducera då tio minuter återstod. James Rodriguez överlistade Julio Cesar från straffpunkten. Fullträffen var hans sjätte i turneringen.

Trots en enorm forcering av Colombia så höll Brasilien undan i slutminuterna. Segern var dock dyrköpt. Thiago Silva tog ett gult kort, vilket var hans andra i turneringen, och det innebär att han missar Brasiliens semifinal på tisdagen mot Tyskland.
- Jag är ute från den nästa matchen men Dante och Henrique kan fylla den lucka som uppstår i min frånvaro, sade Silva efter matchen.

Dessutom bars Brasiliens superstjärna Neymar ut på bår i slutskedet. Neymar fick en rejäl smäll i ryggen då Colombias ytterback Camilo Zuñiga rammade honom i en duell om bollen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport