Hoppa till huvudinnehåll

Oavgjort i toppmötet i Lahtis

FC Lahti och SJK delade på poängen medan TPS spelade skjortan av MYPA i Åbo.


SJK kom med de bästa målchanserna i den första halvleken medan FC Lahti stod för det nödvändiga – mål. Rafael gav hemmalaget skäl att jubla redan efter tre minuter. Fullträffen kom till från straffpunkten, eftersom SJK-försvararen Timo Tahvanainen fällt Loorents Hertsi i straffområdet.

Det kom att dröja till den andra halvleken och den 88:e spelminuten innan följande mål såg dagsljus och den gången var det gästernas tur att fira. Johannes Laaksonen lyckades från distans och såg till att en poäng färdades med Seinäjokilaget.

MYPA krossat av ligajumbon

TPS gjorde processen kort med MYPA. Mikko Hyyrynen lyckades i målskyttet riktigt i inledningen av matchen. Jukka Lehtovaara i hemmamålet visade prov på fina reflexer i slutet av den första halvleken, då Aleksi Ristola fick se sitt skott pareras.

Juho Lehtonen utökade ledningen och Eero Tamminen fastställde slutresultatet 3-0.

Resultat:

FC Lahti - SJK 1-1 (1-0)
Lahti: Rafael 3 str
SJK: Laaksonen 88

TPS - MYPA 3-0 (1-0)
TPS: Hyyrynen 4, Lehtonen 60, Tamminen 90

Läs också

Nyligen publicerat - Sport