Hoppa till huvudinnehåll

Tyskland krossade Brasilien i Belo Horizonte - se målen!

I ett sällan skådat målfyrverkeri i Belo Horizonte besegrade Tyskland värdnationen Brasilien med smått osannolika 7-1 (5-0) och är klart för VM-final.

Thomas Müller inledde målskyttet på en hörna där tio brasilianska spelare gjorde allt annat än markerade. Bayern-anfallaren kunde enkelt skjuta in sitt femte mål i turneringen.

Några minuter senare gjorde Miroslav Klose mål på en målvaktsretur och skrev VM-historia. Kloses fullträff var hans 16:e i VM-historien och för honom upp ensam i topp med Ronaldo från Brasilien kvar på 15 fullträffar.

Tyskland fortsatte ösa på och Toni Kroos gjorde 3-0 och 4-0 inom loppet av tre minuter och innan halvtimmen spelats hade Sami Khedira gjort 5-0 till Tyskland.

Brasiliens spel rasade samman totalt och de defensiva missarna avlöste varandra. Samtidigt som Tyskland spelade otroligt bra och effektivt bidrog hemmanationen med slarvig press och bristfällig defensiv disciplin.

Lagen gick till pausvila vid ställningen 5-0 till Tyskland och med finalplatsen i praktiken avgjord.

Transportsträcka

I andra halvlek gjorde bägge lagen byten och matchtempot avtog rejält. I början av andra akten hade Brasilien ett halvtdussin heta lägen, men Manuel Neuer stod i vägen för allt.

Tyskland gjorde ytterligare två mål i den andra akten och Andre Schürrle stod för bägge fullträffarna. Speciellt hans andra mål, till 7-0, var ett av turneringens vackraste när han klämde in bollen på volley i det främre krysset.

Brasilien lyckades sist och slutligen få hål på ett trött Tyskland när Oscar i den sista minuten nätade från nära håll.

Tyskland är klart för sin åttonde VM-final genom tiderna och möter antingen Holland eller Argentina. För Brasilien väntar bronsmatch på lördag.

VM-semifinal, Belo Horizonte

Brasilien - Tyskland 1-7 (0-5)

11 min 0-1 Thomas Müller
23 min 0-2 Miroslav Klose
24 min 0-3 Toni Kroos
26 min 0-4 Toni Kroos
29 min 0-5 Sami Khedira
69 min 0-6 Andre Schürrle
80 min 0-7 Andre Schürrle
90 min 1-7 Oscar