Hoppa till huvudinnehåll

Förväntansfullt VPS kvalar mot Brommapojkarna

Bild: YLE/ Carl-Magnus Långkvist ligacup 2014

Sebastian Strandvall kan knappt bärga sig. Förväntningarna är stora och självförtroendet är på topp när VPS spelar den andra kvalmatchen mot Brommapojkarna på torsdag kväll.

Vägen till Europaligan är lång, men VPS har kommit en bit på vägen. På torsdag kväll är det dags för den andra kvalmatchen mot svenska Brommapojkarna. VPS åkte till Stockholm redan på onsdag för att förbereda sig inför matchen.

- Det känns riktigt bra. Vi är förväntansfulla och ser fram emot matchen. Just nu känns det som om jag bara vill rusa ut på planen och göra mitt bästa, säger Sebastian Strandvall.

"Vi måste hålla huvudet kallt"

Första matchen vann VPS med 2-1 i Valkeakoski. Och VPS lärde sig en hel del om kvällens motståndare. Brommapojkarna är ett lag som försöker spela boll längs marken, och är ett skickligt lag med unga spelare, säger Strandvall.

Men Brommapojkarna är sårbara och spelar med stora risker. Strandvall säger att om VPS lyckas bryta Brommapojkarnas spel i deras anfallsområde kan VPS skapa chanser istället.

- Vi måste hålla huvudet kallt. Nyckeln ligger i ett aktivt presspel. Likadant som vi spelade på hemmaplan. Jag tror att vi vinner kvällens match med 2-0, säger Strandvall.

Matchen mot Brommapojkarna börjar klockan 20.00 finsk tid.

Läs också: VPS jagar vidare i kval

Läs också: VPS vände och vann

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten