Hoppa till huvudinnehåll

Picata på kyckling med tomatsås och örtrostad palsternacka

Läckerhet a la Andreas Sandén.
Läckerhet a la Andreas Sandén. Bild: Yle / Andreas Sandén panerad kyckling

Picata på kyckling med tomatsås och örtrostad palsternacka

Picata

Kycklingfiléer
Vetemjöl
Ägg
Ströbröd
Finriven parmesanost
Salt o peppar

Bulta kycklingfiléerna tunna
Vänd i mjöl, ägg och till sist i ströbröd blandad med finriven parmesan, salt och svartpeppar
Lägg de panerade kycklingarna att torka en stund före stekning.
Stek i i olja och smör.

Tomatsås

500 g tomater
1 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 -msk olivolja
2 msk tomatpuré
salt och svartpeppar
1 msk socker
1/2 dl strimlad färsk basilika
1 msk hackad rosmarin
1tsk hackad timjan

Skålla, skala, kärnas ur och hacka tomaterna.
Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i oljan i en kastrull tills löken är blank.
Häll i tomaterna och rör ner tomatpurén. Koka tomatsåsen i minst 45 minuter på svag värme under lock. Smaka av med salt och peppar samt en aning socker. Vänd ner basilika, rosmarin och timjan i den färdiga såsen.

Örtrostad palsternacka

3 Palsternackor
4msk olivolja
Salt och peppar
rosmarin

Skala några palsternackor och skär i stavar.
Lägg på ugnsplåt, ringla över olivolja,salt, peppar och hackad rosmarin.
Rosta i ugnen på 200c tills de är mjuka och är gyllenbruna.