Hoppa till huvudinnehåll

Turneringsfotboll, seriefotboll, amerikansk fotboll och friidrott

Ekenäs IF och HJK möttes i finalen i B15 i Helsinki Cup år 2014.
Ekenäs IF:s P99 pojkar kom två i Helsinki cup som avslutades på lördagen. Ekenäs IF och HJK möttes i finalen i B15 i Helsinki Cup år 2014. Bild: Yle/ Patric Westerlund eif-hjk p99,Ekenäs

Sportmåndag 14.7.2014 handlar om Ekenäs IF:s pojklags framgång i Helsinki Cup, om EIF:s damer och herrar som vann sina matcher, om amerikansk fotboll och friidrott på distrikts- och elitnivå.


Ekenäs IF:s P99-pojklag i fotboll klarade sig utomordentligt i den internationella juniorturnering Helsinki cup. EIF gick ända till final, där laget på lördagen förlorade mot Helsingin Jalkapalloklubi i finalen. Finalen spelades i Olympiastadion i Helsingfors.

På division 2-nivå blev det segrar för både EIF-damerna och –herrarna. EIF:s damer slog FC Nokia med hela 8-0 i en match där Josefin Jensén gjorde hela fem mål. Föreningens herrlag besegrade Käpylän Pallo i en rätt ensidig match där EIF förde spelet från början till slut.

I elittävlingarna i friidrott i Kuortane hoppade Hangö IK:s Linda Sandblom nytt säsongsbästa och var fjärde. I NÅID-mästerskapen i Pargas vann de västnyländska föreningarna sammanlagt tolv mästerskap.
Hangö IK:s 15 år gamla Emmy Airola vann två NÅID-mästerskap.

I amerikansk fotboll tog Hangölaget Sun City en övertygande seger i division 2. Wolverines/2 från Helsingfors förlorade med klara siffror på Rukki Arena i Hangö.

I sportmåndagsstudion står Malin Valtonen och Bubi Asplund.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland