Hoppa till huvudinnehåll

Frida Andersson årets dockadoptör

Frida Andersson blev årets dockadoptör i Västnyland. Dockan syddes och överlämnades av Monica Lindgren (t.v.)
Frida Andersson blev årets dockadoptör i Västnyland. Dockan syddes och överlämnades av Monica Lindgren (t.v.) Frida Andersson blev årets dockadoptör i Västnyland. Dockan syddes och överlämnades av Monica Lindgren (t.v.) unicef västnyland

Vissångerskan Frida Andersson från Ekenäs är årets dockadoptör i Västnyland. Det är Unicefs lokalgrupp i Västnyland som varje år låter adoptera en unicefdocka till en känd västnylänning.

Frida Anderssons docka är sydd av Monica Lindgren. Andersson hade meddelat att hon gärna adopterar en kinesisk docka, men eftersom några sådana inte fanns lediga fick Lindgren snabba tag sy en. Dockan blev klar dagen innan adoptionstillfället, som hölls på Café Gamla Stan i Ekenäs.

Anderssons docka heter Lu-Chu, som betyder grönfärgad pärla.

Unicefs lokalgrupp i Västnyland har till dags dato sytt 3900 dockor. Intäkterna från dockförsäljningen används bland annat för att understöda Unicefs vaccinationsprogram i olika länder.

I Ekenäs bibliotek pågår som bäst en utställning med 90 dockor. Den som vill kan reservera en docka - högsta bud vinner. Utställningen pågår till den sista juli, efter det säljs de återstående dockorna på Ekenäs torg den 2 augusti.