Hoppa till huvudinnehåll

Murphy i bra form i NBA:s sommarliga

Erik Murphy spelade förut i Bulls, nu i Jazz.
Erik Murphy, till vänster, visar fina takter i Utah Jazz. Erik Murphy spelade förut i Bulls, nu i Jazz. Bild: EPA erik murphy

Utah Jazz' finländska landslagsspelare Erik Murphy var på effektivt spelhumör i en match i NBA:s sommarliga. Yttern gjorde 17 poäng och tog 9 returer i förra nattens match.

Amerikansk-finländska Erik Murphy fick spela i Utah Jazz' öppningsfemma när laget mötte Denver Nuggets i den nordamerikanska NBA-sommarligan. Murphy, som spelar i Finlands landslag, tackade för förtroendet och gjorde 17 poäng. Dessutom tog han nio returer och gav två assist.

Den 23-årige Murphy var sitt lags bästa poängplockare tillsammans med lagkamraten Ian Clark. Utah Jazz vann matchen med siffrorna 87-69.
I fjol hörde Murphy till Chicago Bulls organisation men flyttade till kommande säsong till Utah efter att Chicago brytit hans kontrakt.

NBA:s sommarliga är i första hand avsedd för NBA-lagens rookie, reserv- och bytesspelare. Efter sommarligan börjar Murphy förbereda sig för landslagsuppgifterna i VM som går av stapeln i Spanien i augusti och september.

Läs också