Hoppa till huvudinnehåll

Jag vill vara finländsk, sa Lise efter besöket i Åboland

Jontti Granbacka, Benny Törnroos, Lise Torstensen och Kari-Anne Torstensen på Brännskär i Åbolands skärgård
På Brännskär i Åbolands skärgård fick Lise och Kari-Anne också träffa Muminmusikens fader Benny Törnroos. Längst till vänster programledare Jontti Granbacka. Jontti Granbacka, Benny Törnroos, Lise Torstensen och Kari-Anne Torstensen på Brännskär i Åbolands skärgård Bild: Yle/Oskar Koivumäki benny törnroos,en svensk sommar i finland,jonathan granbacka,jontti granbacka,kari-anne torstensen,lise torstensen

I fredags åkte igen programledare Jontti Granbacka till Oslo och shanghajade två norrmän med sig till Finland. Den här gången var det Lise Torstensen och hennes system Kari-Anne Torstensen som efter en stunds övertalning släppte allt för händer och följde med till Finland.

- Det här har överträffat alla drömmar! Jag hade aldrig föreställt mig att jag skulle sitta i bastu med Jontti, skrattar Kari-Anne.

Lise inflikar:

- Det här kommer vi att leva länge på. Det känns som om man träffat alla människor här förr, det är så lätt att umgås med alla här. Jag skulle älska att vara finländsk!

Den praktfulla bastun finns i Dalsbruk där de glada norskorna också fick pröva på musicerande tillsammans med Kimito Island Big Band. Dessutom fick de uppleva yxkastning, kajakpaddling och Muminkonsert på Brännskär och fotbollsgolf i Kimito. Kolla in bildgalleriet!

Programmet där Kari-Anne och Lise upplever Åboland sänds den 3 augusti på Yle Fem. Denna fredag fortsätter inspelningarna av En svensk sommar i Finland då Jontti åker till Stockholm för att hitta svenskar att ta med sig till Åland.

 • Olli Rehn

  Finansinspektionen planerar strängare regler för bostadslån

  Förändringen skall träda i kraft i början av nästa år.

  De höga bostadspriserna i tillväxtcentra som Helsingfors ses fortfarande som en risk för Finlands ekonomi. Därför har Finansinspektionen börjat förbereda strängare krav för banker som beviljar bostadslån. Tanken är att bankernas stryktålighet ska öka en aning. Samtidigt minskar utlåningen något. Förändringen ska träda i kraft i början av nästa år.

 • Gravid kvinna tränar.

  Så tränar du under graviditeten

  Förbered dig för ditt livs största idrottsprestation.

  Fördomar om träning under graviditeten håller på att luckras upp. Det som tidigare förknippades med själviskhet och risk för komplikationer är idag ett medvetet och hälsosamt livsval. Med graviditetsträning förbereder du din kropp för ditt livs största idrottsprestation.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje