Hoppa till huvudinnehåll

Pori Jazz kulminerar under veckoslutet

petra och david sundvik
Petra och David Sundvik är med på Pori Jazz 2014. petra och david sundvik Bild: Yle/Ville Hupa petra och davis sundvik

Pori Jazz kulminerar under veckoslutet. Petra och David Sundvik, som bor i Björneborg, njuter av den internationella stämningen i staden under festivalen.

- Jag uppskattar den internationella stämningen i stan. Vi bör ju här året om och stan känns mer internationell nu än under andra tider på året, säger Petra

- Det som också är roligt musiken samlar både unga och gamla, säger David.

Petra och David som bor i Björneborg brukar besöka festivalen. En av höjdpunkterna var när Norah Jones besökte festivalen i fjol. De senaste åren har också rock och pop hittat till scenen på Pori Jazz något som delar åsikterna.

- Jag tycker det är bra då det blir en blandning. Jag tycker om många olika stilar så det passar mig, även om jazzen ändå är favoriten, förklarar Petra.

- Då är jag kanske lite mer konservativ. Det ska inte bli för rockigt och här borde arrangörerna stå på sig. Som det ser ut nu har de stora artisterna inte alltid med jazz att göra men det är klart, det lockar en större publik, säger David.

På fredagens utekonsert på Skrivarholmen uppträder bland annat George Clinton & Parliament Funkadelic, Pet Shop Boys och John Scofield.

Lördagens artister på samma ställe är bland annat Patti Smith, James Blunt och Christian McBride Trio.

Tidigare i veckan har artister som Bob Dylan, Suzanne Vega, Pharoah Sanders och Larry Carlton uppträtt.

Här bredvid kan du lyssna på intervjun med Petra och David som är med på Pori Jazz 2014.

Läs också