Hoppa till huvudinnehåll

Världspremiär av Hallongrottan

Hallongrottan med Catariina Salo
Hallongrottan med Catariina Salo Bild: Yle hallongrottan

I det första avsnittet av Hallongrottan pratar Ellen Strömberg och Lisen Sundqvist om gayscenen i Jakobstad och om Jeppis Pride.

Välkommen till det allra första avsnittet av podcasten Hallongrottan. I Hallongrottan kommer vi att stifta bekantskap med olika aktörer inom kultur- och HBTIQ-fältet och prata om konst, kultur, liv och leverne med dem. Podden är en kulturpodcast med en homotwist.

Ellen Strömberg och Lisen Sundqvist.
Ellen och Lisen gillar mustascher. Ellen Strömberg och Lisen Sundqvist. Bild: Privat ellen strömberg

Ellen Strömberg och Lisen Sundqvist från Jakobstad är två av de drivande motorerna bakom Jeppis Pride. Jag har träffat dem för att prata om varför de gör det här trots så mycket motstånd från allmänheten men också vad de själva tycker om Jakobstad som gayscen och livet utanför skåpet.

Under sommaren kommer Hallongrottan att utkomma varannan fredag med nya gäster och samtalsämnen varje gång. Det som alla har gemensamt är kultur och sexuella minoriteter. Om två veckor får vi träffa Jeanette Östman och höra hennes tankar kring boken Klartext.

Nyligen publicerat - X3M