Hoppa till huvudinnehåll

Zakaria Kibona förstärker BK-46 i fotbollstvåan

BK-46 förstärker sitt fotbollslag med tanzaniern Zakari Kibona. Samtidigt bekräftas att Kalle Tallqvist fortsätter som tränare. Bild: Yle/ Bubi Asplund bk-46 fotboll

Tanzaniska Zakaria Kibona spelar resten av säsongen för Karisklubben BK-46:s herrlag i fotbollens division 2. Den 24 år gamla Kibona är anfallsspelare.

Kibonas förra säsong blev spolierad på grund av skador. Försäsongen i år har han spelat för Helsingforslaget MPS i division 3. Säsongen 2013 spelade han i Viikingit i division 1.

BK-tränaren Kalle Tallqvist säger att Kibona är ett bra tillskott i lagets anfallsarsenal.

- Han är inte riktigt i skick ännu efter alla skador, men bara han kommer i form igen tävlar han nog om en plats i öppningselvan, säger Tallqvist.

BK-tränaren berömmer Kibonas utomordentliga spelblick.

- Han är också en rätt säker målskytt, säger Kalle Tallqvist.

BK-46 möter tabelltvåan Grankulla IFK på bortaplan i morgon (19.7). Enligt Tallqvist är Kibona med i BK-truppen i matchen. Han avslöjar inte huruvida tanzaniern är i öppningselvan.

Tallqvist fortsätter som tränare

BK-fotbollens manager Tom Pihlström säger att Kibonas kontrakt med föreningen innehåller en option för en möjlig fortsättning säsongen 2015.

- Vi försöker bygga upp en stomme för nästa säsong som tränaren Kalle Tallqvist sedan får jobba med, säger Pihlström.

Pihlström bekräftar att Tallqvist fortsätter som tränare för BK-46 också nästa säsong.

- Han (Tallqvist) kommer nu att vidareskolas på Bollförbundets kurser och skall ta sin B-tränarlicens i vinter, säger Pihlström.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland