Hoppa till huvudinnehåll

Jorden runt med Example

Example.
Example på Ruisrock Example. Bild: Yle/Louise Lindberg ruisrock 2014

Vill en ha skön dansmusik varvat med lite rap är Example, eller Elliot John Gleave som är hans dopnamn, det perfekta valet. Även om han inte är så känd för gemene man är han en stor stjärna på dansgolven i världen.

När vi träffar Example på Ruisrock har han en hektisk festivalsäsong på gång. Från Finland ska han vidare till ställen som Ibiza, Kroatien, Mallorca, Skottland, England och Montenegro. Som tur får han en dag att ha ledigt hemma däremellan. Det blir nämligen 12 spelningar på 13 dagar.

Example och Tommy Nordlund.
Example och Tommy på Ruisrock. Example och Tommy Nordlund. Bild: Yle/Louise Lindberg ruisrock 2014

- Om man är på ställen som Hong Kong eller Kapstaden finns det vissa saker man vill göra, typ simma med hajar, skjuta med pistol eller gå på zoo, men oftast vill man bara sitta vid poolen eller sova om man har några timmar ledigt, säger Example om sitt stressiga schema.

Om musikinspirationen börjar tryta kan Example alltid börja skriva på en reseguide, han har uppträtt i hela 88 länder. Favoriter är Brasilien, Australien och delar av Europa.

För att komma in i känslan av hans musik tycker vi att ni ska kolla igenom videon till One More Day (Stay With Me), den börjar med en dialog i skönase trashyga brittaccent. Låten är också lysande!

Nyligen publicerat - X3M