Hoppa till huvudinnehåll

"Punken gav rocken ballar"

Noodles från The Offspring.
Noodles från The Offspring. Noodles från The Offspring. Bild: Yle/Louise Lindberg noodles

- Jag älskar våra låtar, men ibland måste jag byta kanal på radion när The Offspring spelas, säger gitarristen Noodles.

Tjugo år, så länge sedan är det The Offspring gav ut sin mest hyllade skiva Smash. Nu är de ute på jubileumsturné och drar igenom hela skivan på sina spelningar. Den arga och lite angstiga skivan har fått mycket av sin ilska av en så simpel sak som trafiken.

- På den tiden tog det oss två timmar i trafiken att ta oss någonstans alls, nuförtiden om jag sitter i trafiken i bara 15 minuter får jag samma känsla. Jag är den snällaste killen i världen, men sätt mig bakom ratten så blir jag en skitstövel, säger The Offsprings gitarrist Noodles om inspirationen till Smash.

Nuförtiden är det andra saker som ger upphov till ilska hos bandkillarna, främst orättvisor i världen.

Smash

Albumet Smash är ett av de mest ikoniska punkplattorna från 90-talet, men hur definierar man punk, speciellt för någon som inte är så insatt?

- Punken kom aldrig överens om vad som är punk. Ibland var punk att dra en fylla, ibland var det politiskt och ibland var det anarkistiskt. Jag tycker ändå att punken räddade rockmusiken, rocken höll i ett skede på att bli överkonsumerad och kommersiell, punken gav rocken tillbaka sina ballar, säger Noodles.

The Offspring har spelat låtar från Smash under alla sina spelningar så det var inget nytt med att komma igång och spela igenom hela skivan inför den här turnén, och inte har killarna tröttnat på sina låtar ännu heller.

- Det är alltid roligt att spela våra låtar, men det händer nog att jag byter radiokanal när The Offspring spelas, skrattar Noodles.

Nyligen publicerat - X3M