Hoppa till huvudinnehåll

Hemlighetsfulla Haloo Helsinki!

Haloo Helsinki!.
Haloo Helsinki!. Bild: Yle/Louise Lindberg leo hakanen

Hemlighetsfulla Haloo Helsinki!

Haloo Helsinki! tipsar om bästa festivalmaten, men när det kommer till det nya albumet säger de just ingenting alls.

När vi träffar Elli Haloo och Leo Hakanen från Haloo Helsinki! smittar de oss med sitt goda humör. De är nämligen väldigt glada över att få uppträda på Ruisrock.

-Vi har väntat på det här, och nu får vi dessutom spela på en lördagkväll och på Rantalava vid havet! Det kan inte just bli bättre, säger Leo.

Vid det här laget börjar bandet vara ganska vana vid att vara på scenen och inte framför som publik. Det blir alltså inte mycket tid över för att bandet själv ska kunna gå på festivaler och se spelningar. Men inte dem emot.

-Det är nog ganska så häftigt att vara på den här sidan av scenen också, säger Elli glatt.

Att det inte finns tid över för att besöka festivaler och andra spelningar förstår man, då de berättar om deras fullbokade sommar.

Hemlighetsfulla om nya albumet

-Vi har över 35 spelningar den här sommaren! Men det är skönt att få komma ut ur studion och spela. Här finns syre! säger Leo.

Haloo Helsinki! har alltså jobbat på sitt nya album den senaste tiden, och i början av september släpper de första singeln från nya skivan. Men när de blir frågade om skivan är de väldigt hemlighetsfulla och inleder med en lång tystnad som svar. Sedan säger Elli:

-Don’t say a word!

-Ni får se sen på hösten!

Ett genomgående tema i intervjuerna på Ruisrock var karaoke. Många artister tycks digga karaoke, och det är inte alls ovanligt att man firar att en låt eller ett album är klart med ett besök till en karaokebar. Haloo Helsinki! firade nog inte så, men de skulle inte ha haft något emot det.

-Karaoke är kul! Såklart att vi också går på karaokebar ibland! säger Elli.

Att som en grupp komma överens är inte alltid lätt, men det tycks inte vara ett problem för Haloo Helsinki!. Men tydligen finns det en som bestämmer mer än de andra...

-Det är Mr. Hakanen som bestämmer, säger Elli skämtsamt. Nå nä, oftast brukar det nog gå bra! Vi har inte dödat varandra ännu i alla fall.

-Man ska inte vara för omedgörlig, man måste lyssna till andras förslag, tillägger Leo.

Chips håller dig pigg

Från en sak till en helt annan. Vilken festivalmat är bäst för att man ska hålla uppe fiilisen under hela helgen?

-Chips! säger Elli bestämt.

-Chips är nog bra jo, men vegematen brukar också vara god! Jag är inte själv vegetarian men det är alltid bra att på prova på olika saker. Att man inte genast bara går till kebaben, tycker Leo.

Mums mums! Med chips och vegetarisk mat i magen gick Haloo Helsinki! upp på scenen i Runsala och gav sitt allt. Lyssna på hela intervjun här intill.

Nyligen publicerat - X3M