Hoppa till huvudinnehåll

Populära evenemang både i Åbo och Björneborg

Pori Jazz. Bild: Yle/Nicke Packalén pori jazz 2013

Flera av veckoslutets evenemang i regionen lockade mycket folk. Åbo internationella stormarknad drog över 100 000 besökare och i Björneborg var både Pori Jazz och SuomiAreena populära tillställningar.

Under veckoslutets internationella stormarknad i Åbo sålde fler än 100 företagare från över 30 olika länder sina varor längs med Aura å. Totalt lockade marknaden och dess fyra dagar alltså över 100 000 besökare.

Den som missade marknaden den här gången får en ny chans när marknaden återvänder till Åbo mellan den 28 och den 31 augusti.

Pori Jazz och SuomiAreena populära i Björneborg

Ett annat evenemang den gångna helgen som lockade mycket folk var sommarens politiska diskussionssammankomst SuomiAreena i Björneborg, som drog runt 30 000 besökare. Att jämföra med 2013-års 22 000 besökare.

Men bäst siffra i Björneborg hade musikfestivalen Pori Jazz som totalt drog 60 000 besökare under festivaldagarna torsdag till lördag. Den siffran var för övrigt festivalens bästa sett till de fem senaste åren.

Läs också