Hoppa till huvudinnehåll

Varken Ruuskanen eller Thorkildsen med i Joensuu

Antti Ruuskanen, finländsk spjutkastare.
Annti Ruuskanen är febersjuk. Antti Ruuskanen, finländsk spjutkastare. Bild: EPA/KERIM OKTEN 2013

Både Antti Ruuskanen och Andreas Thorkildsen lämnar återbud till etlittävlingarna i Joensuu. Ruuskanen har feber medan Thorkildsens säsong är över.

Antti Ruuskanens längsta båge den här säsongen har landat vid 85,28 meter. Andreas Thorkildsen avslutar säsongen eftersom han inte har blivit kvitt sina höftproblem. Norrmannen har haft stora problem hela säsongen. I Diamond League-tävlingen i Glasgow för en dryg vecka sedan blev norrmannen helt utan resultat.

Trots att Ruuskanen och Thorkildsen inte tävlar i Joensuu saknar spjutätvlingen inte dragplåster. Egyptens Ihab Abdelrahman som är statistiketta i världen är med. Lassi Etelätalo och fem andra finländska spjutkastare försvarar de finländska färgerna.