Hoppa till huvudinnehåll

"Alla känner alla" ger sämre arbetsvillkor för skärgårdsanställda

Färja i skärgården.
Färja i skärgården. Bild: YLE/Malin Valtonen fixa skärgården

Philip sommarjobbade som båtförare i huvudstadsregionens skärgård. Den lön det tidigare var tal om blev i verkligheten betydligt mindre och trots flera försök fick han aldrig något arbetskontrakt.

- Jag frågade efter kontraktet många gånger. De sade att det var på gång, men det blev aldrig av, berättar Philip.

Han tror inte att arbetsgivaren med flit lät bli att ge honom ett kontrakt, utan det bara blev så.

- Det kändes mest som att jag glömdes bort, kanske i brist på rutin.

Lägre lön

Philip jobbade kvällar och veckoslut på båten. Diskussionerna om lönen var vaga, trots att han försökte fråga efter en mera exakt summa.

- Det var lite vagt tal om en summa ditåt, sådär som det nu brukar vara med sommarjobb. När man inte har en löneräkneavdelning eller liknande så blir det inte så noggrant som det kanske borde vara, konstaterar han.

Lönen blev till slut mindre än summan som i början varit på tal, och det blev den för alla som jobbade på samma ställe, berättar Philip.

- På sätt och vis är det förståeligt. Det är säsongsarbete och arbetsgivaren lär ha väldigt tajt budget. De måste väl ha insett att de inte får det att gå med vinst om inte lönerna blir lägre.

Hjälp från unionen

För Philips del var det aldrig tal om att be om hjälp från fackförbund eller arbetsskyddet.

- Nej, det skulle jag inte ha gjort. Det kom ändå en del lön in och är det riktigt illa kan man ju alltid sluta, i alla fall när det gäller sommarjobb, säger han. Det blir bara krångel för arbetsgivare och krångel för arbetstagare, och är ett effektivt sätt att bränna broar.

Dessutom, tillägger han, upplevde han inte att det handlade om orättvisa, utan att det helt enkelt inte är så noggrant i skärgården.

- I skärgården känner alla varandra och det bygger mera på förtroende. Man kunde lita på att man får sin lön, säger han

Enligt lagen ska ändå alla arbetskontrakt inom sjöfarten vara skriftliga, ett muntligt avtal räcker inte, poängterar man på Finlands Sjömans-Union FSU rf. Att det i skärgården förekommer en mera familjär kultur där lagstiftningen ibland glöms bort är ändå inte främmande för unionen.

- Det förekommer, ja, och det blir också lätt infekterat eftersom det handlar om orter där man ändå ses i butiken varje dag, konstaterar ombudsman Henrik Lagerberg vid FSU. Jag känner till ett syskonpar där den ena var företagare och den andra var anställd. De tillämpade ingenting, och så hamnade de i luven på varandra. Det gick så att de inte pratar med varandra längre.

Lagerberg tror också att många låter bli att driva sin sak av rädsla för att bränna broar. Man är beroende av de jobb som finns och utbudet är begränsat på små orter, konstaterar Lagerberg.

- Jag har varit i kontakt med flera som inte vågar driva sin sak fast de kanske borde. På små orter kan det innebära problem för den som agerar, det är svårt att hävda sin sak.

Okunskap råder

Det kommer inte så mycket frågor om arbetsförhållanden till FSU, upplever Lagerberg, men ibland kontaktas de av människor som undrar över arbetstider och löner, bland annat. Det är väldigt vanligt att människor inte känner till vilka lagar och regler som gäller, säger Lagerberg, något han önskar att kunde åtgärdas med hjälp av utbildning.

- Jag upplever att man inte pratar så mycket om arbetsmarknaden i skolan idag, om rättigheter och skyldigheter. Det borde man få med redan från grundskolan, i gymnasiet och också i högskolan. Det är viktigt att känna till vilka rättigheter och skyldigheter man har när man arbetar för någon annan.

Philip, som i sitt sommarjobb som båtförare blev utan kontrakt och fick betydligt lägre lön än diskuterat, håller med.

- Jag tror att det i skärgården är många unga som jobbar, som är oerfarna och har sina första sommarjobb. Man tänker nog inte så mycket på sina rättigheter, säger han. Många vågar inte heller säga emot arbetsgivaren, för de vill ju behålla sitt jobb.

Trots problemen med kontraktet och den lägre lönen är Philip inte bitter. En särskild lärdom har han ändå tagit med sig:

- Se till att alltid få ett kontrakt!

Philip heter i verkligheten någonting annat.

Läs också

Fixa skärgården