Hoppa till huvudinnehåll

On the road again

Mikael Backman
Mikael Backman är en av Vegas Sommarpratare 2014 Mikael Backman Bild: YLE/ Tiina Grönroos vegas sommarpratare 2014

Vad fan säger han denna gång? Det har många undrat i det tysta, tror Viking Lines före detta VD Mikael Backman, när han berättat att han ska sommarprata i Radio Vega.

Mariehamnsbon Mikael Backman berättar i sitt sommarprat hur han njuter av livet på ett strukturerat sätt, samtidigt som han vill vara annorlunda, utmana och leva livet på sitt sätt.

- Och ja, förstås, ett ord eller två om varför jag och Viking Line gick skilda vägar ingår också, säger sparkade VD:n Mikael Backman.

Mikael är född och uppvuxen i Karis. Han säger att han är stolt över att vara från landet och han gillar också countrymusik och den livsstil som förknippas med countryn.

- Jag var nog en cowboy i mitt tidigare liv.

I sitt sommarprat berättar Mikael Backman om sina studier och yrkeskarriär, såväl i Finland som USA. Han berättar om sina livsplaner, P2000 och P 2020.

- Planerna bestod och består av tolv delmål eller drömmar som jag har tyckt att är viktiga och som jag vill nå. Till det krävs disciplin och en klar strategi.

Föräldrarna som förebild

Backman har varit gift flera gånger, hans nuvarande sambo är likaså hans bästa vän. En ny erfarenhet, men en lyckad kombination, tror Backman och hänvisar till sina föräldrars långa äktenskap.

Mikael Backman pratar också i övrigt om sina föräldrar, hur de vågade bryta upp från jobb och vardag för att leva resten av livet ”on the road”. En livsstil som också sonen eftersträvar.

Mikael Backman "on the road again"
Mikael Backman "on the road again" Bild: privat vegas sommarpratare 2014

Enligt Mikael Backman gäller det att hinna njuta av livet för att inte senare, vid dödsbädden, ångra saker man inte gjort eller tvärtom - gjort.

När sommarpratet bandades in i april i Mariehamn, var Backman så att säga ”on the road again”. I de närmaste framtidsplanerna ingick en husvagnsresa till Kroatien. Och förstås, jakten på ett nytt jobb. I början av juni klarnade det att Mikael Backman har ett nytt jobb på lut - som seniorkonsult för ett företag som säljer konsulttjänster till andra bolag.

Bland annat den här musiken spelar Mikael Backman i sitt sommarprat:

Mikael Backman sommarpratar den 24 juli kl 10.05 och kl 18.03 i Yle Radio Vega. Du kan också lyssna på hans sommarprat på Yle Arenan.

Här hittar du en lista på alla Vegas sommarpratare 2014!

Läs också

Nyligen publicerat - Vega