Hoppa till huvudinnehåll

Kuqi avstängd igen

Shefki Kuqi, chefstränare för FC Honka.
Shefki Kuqi i blåsväder igen. Shefki Kuqi, chefstränare för FC Honka. Bild: Lehtikuva 2014

Bollförbundets disciplinära nämnd har gett Honka-tränaren Shefki Kuqi en två matchers avstängning på basis av händelserna i matchen mot VPS för ett par veckor sedan.

Kuqi hade efter matchen i hårda ordalag kritiserat domarna och hur litet tilläggstid de gett. Domarna hade då bett Kuqi att gå bort och medan tränaren gick mot omklädningsrummen hade han använt kränkande och rasistiskt språk mot domarna.

Den disciplinära nämnden anser att Kuqi har gjort sig skyldig till osportsligt och rasistiskt beteende. Det här var redan andra gången den här säsongen som Kugi stängts av på grund av osportsligt beteende.

I juni stängdes han av i en match, då han efter matchen mot FC Lahti kritiserat domarna i hårda ordalag. På söndag i matchen mot Jaro blev han utvisad strax före halvtid och antagligen kommer disciplinära åtgärder att vidtas även efter den händelsen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport