Hoppa till huvudinnehåll

Sea Horse Week: Tre segrar till Västnyland

Väst-Nylands ryttares ekipage Alexandra Wasström/Broby Chaplin får pris på Sea Horse Week 2014.
Väst-Nylands ryttares ekipage Alexandra Wasström/Broby Chaplin vid prisutdelningen på Sea Horse Week. Väst-Nylands ryttares ekipage Alexandra Wasström/Broby Chaplin får pris på Sea Horse Week 2014. Bild: Erica Hellman väst-nylands ryttare

Under den andra tävlingsdagen igår (24.7) i det stora hästsportsevenemanget Sea Horse Week i Hangö blev det igen fina placeringar för de västnyländska ekipagen. Sammanlagt tre västnylänningar fick ta emot första pris i sin klass.

Sjundeå ryttares Peppiina Pesonen med hästen Jack of Clubs på Sea Horse Week 2014 i Hangö.
Peppiina Pesonen med hästen Jack of Clubs under prisutdelningen på torsdagen. Sjundeå ryttares Peppiina Pesonen med hästen Jack of Clubs på Sea Horse Week 2014 i Hangö. Bild: Erica Hellman sjundeå ryttare

Väst-Nylands ryttares ekipage Alexandra Wasström/ Broby Chaplin och Billnäs Ryttares Patricia Westman/ Ruubik var bäst i klassen 100 centimeter. Klassen är hela Sea Horse Week-veckans största klass med hela 145 deltagande ekipage.

I klassen 110 cm var Sjundeå ryttares Peppiina Pesonen/ Jack of Clubs bäst. Alexandra Wasström/ Broby Chaplin kom tvåa i den här klassen och Lojoklubben Lohjan Ratsastajats Juho Norilo/ He'las Lorano var fjärde i klassen där 117 ekipage deltog. Med hästen Cenna var Norilo sjätte.

I dagens huvudklass, med hinderhöjden 120 cm, gick segern till Anders Teräs/ Dio från Kyrkslättklubben Jockey Riding Club. Juho Norilo/ Cenna var tvåa.

Många i publiken

I de tävlingsklasser där deltagarantalet överskrider 80 ekipage uppdelas ekipagen i två tävlingar. Därför finns det två resultatlistor i vissa klasser.

Också under andra tävlingsveckan klättrade publiksiffran till omkring tusen personer under dagens lopp. Tävlingarna fortsätter fram till söndag.

Sea Horse Weeks resultatsidor hittar du här.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland