Hoppa till huvudinnehåll

Målkalas i Åbo och SJK bättre i österbottenderby – se målen

Valtteri Moren nickar bollen.
HJK fick nöja sig med ett poäng från Åbo (arkivbild). Valtteri Moren nickar bollen. Bild: Lehtikuva valtteri moren

FC Inter och HJK stod för sammanlagt sex mål i en spännande drabbning som slutade 3-3. SJK gick förbi FF Jaro under tilläggsminuterna och fick resa hem från Jakobstad med tre poäng i bakfickan.


Drabbningen mellan Jaro och SJK stod länge stilla, med endast gula kort som gav färg till den annars gråa första halvleken. Under de allra sista minuterna av matchen lyckades Seinäjokiklubbens Akseli Pelvas göra matchens första och enda mål och säkra vinsten åt SJK.

I Åbo bjöd FC Inter och ligaettan HJK på ett mer fartfyllt möte. Mikael Forssell inledde målfyrverkeriet redan efter elva spelade minuter med sin sjätte fullträff för säsongen. Efter 25 minuter hölls det drickpaus, vilket gav ny energi åt Åbolaget. Inter kvitterade ännu före pausvilan med mål av Onovo.


Den andra halvleken gick av och ann. Mathias Lindström hälsade sin gamla klubb genom att föra upp Inter till en 2-1-ledning efter 61 spelade minuter. För HJK:s del var det inhopparna som spelade huvudroll. Sebastian Sorsa kvitterade för Helsingforsklubben efter att ha stått på plan i tre minuter.

Efter 80 minuter fick HJK en straff, som Demba Savage, också inhoppare, avgjorde. Hemmalaget och Miftari kvitterade tre minuter senare och räddade en poäng.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport