Hoppa till huvudinnehåll

TPS greppade tag om plats i övre slutspelet

Öling och Ruohomaa jobbar på lager dagtid
Ria Öling och Hanna Ruohomaa stod för målen då TPS vann över FC Honka med 3-1 (arkivbild). Öling och Ruohomaa jobbar på lager dagtid Bild: Yle hanna ruohomaa

Åbolaget TPS visade karaktär under den sista omgången i damernas fotbollsliga före en månad av landslagsuppehåll med en 3-1-vinst över FC Honka. Åland United och PK-35 fortsätter i täten.

Nice Futis lyckades inte ta poäng mot ligajumbon ONS, vilket gav TPS möjligheten att stiga upp till sexa och därmed platsa i den övre slutspelsserien. Åbolaget tackade för möjligheten och vann klart och tydligt över Esbolaget FC Honka på hemmaplan.

Tätduon Åland United och PK-35 från Vanda tog båda 2-1-segrar på bortaplan. Merilappi respektive Kokkola F10 fick se sig besegrade under tilläggsminuterna efter att ha kämpat tappert för ett poäng mot topplagen.


I Helsingfors stod Pallokissat för dagens största seger över hemmalaget HJK med 3-0. Signy Aarna stod för två av målen.

Serietabellen toppas fortfarande av Åland, ett poäng före PK-35. Trean FC Honka ligger sju poäng efter. I kampen om den sista platsen till den övre slutspelsserien har TPS nu en tvåpoängsledning före Nice Futis.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport