Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamn ett mål starkare i Vasa

IFK Mariehamn firar fullträff.
IFK Mariehamn fick fira igen (arkivbild). IFK Mariehamn firar fullträff. Bild: Yle/Antti Koivukangas ifk mariehamn

Mariehamnklubben fick åka hem med fulla tre poäng från drabbningen mot VPS under kvällens omgång i den inhemska fotbollsligan. FC Honka och TPS fick nöja sig med 1-1.

I Vasa inledde IFK Mariehamn målskyttet efter 20 spelade minuter. Diego Assis stod för fullträffen. Tio minuter senare fick VPS en frispark från ett bra läge och Sebastian Strandvall satte upp bollen klockrent i krysset. Före den första halvleken var slut tvingades VPS byta målvakt. Janne Henriksson skadade uppenbarligen låret och Vasaklubben skickade in 20-årige Karl-Filip Eriksson

Den andra halvleken var länge mållös ända tills Petteri Forssells frispark gick över kortlinjen via Vasaförsvaret. Från hörnan avgjorde Jani Lyyski matchen åt ålänningarna.

FC Honka och TPS klarade inte av att skilja på resultatet. Esbolaget träffade rätt först efter 12 minuter. Efter dryga halvtimmen spelad fick Honkaförsvararen Markus Björs en otäck smäll i huvudet och tvingades lämna matchen. TPS lyckades kvittera i början av den andra halvleken.

Omgångens största målskörd hittades i Myllykoski. Tiomanna-MyPa vann över KuPS med 5-3 i ett fartfyllt möte. MyPa tvingades spela i numerärt underläge efter att Dema gått hårt in på Ebrima Sohna och blev utkörd. Aleksi Ristola stod för två av värdarnas mål.

I omgångens fjärde drabbning befäste FC Lahti sin andraplats i ligan genom att ta en rutinerad bortatrepoängare mot RoPS.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport