Hoppa till huvudinnehåll

Jessica Aminoff gillar Sea Horse Week

Jessica Aminoff och hästen Cathella
Jessica Aminoff och hästen Cathella i full fart. Jessica Aminoff och hästen Cathella Bild: Susa Laine hangöudds ryttare

För Billnäsryttare Jessica Aminoff är Sea Horse Week i Hangö sommarens absoluta höjdpunkt. Hon säger att arrangemangen blir bättre för varje gång.

- Det här är ju ett hästevenemang dit det också kommer massor av andra människor också, sådana som inte har hästar som hobby, säger Jessica vars sex hästar inte övernattat i Hangö under tävlingarna.

- Mina hästar har varit på sommarstället i Bromarv.

För tillfället har Jessica Aminoff ett mellanskede i tävlingssäsongen.

Hästarna lite gröna på högre höjder

- Hästarna är bra på hinderhöjden 130, två hästar bra på 140, men de är ganska gröna på den nivån, det måste bli jämnare prestationer där, säger hon.

För Avalanche är det här (GP) den första så här stora klassen. Avalanche har potential också högre upp, de andra hästarna är mindre och därför har de svårare att gå uppåt. Tre av henens hästar är egna produkter.

- Med dem är speciellt intressanta projekt, Om ett år har jag nog någon av dem på toppnivå också, Två av mina hästar är på väg i deltidspension, så det är bra att det kommer nya förmågor.

Hon säger att alla hennes hästar är mycket känsliga, väldigt reaktiva. I början var en del av dem sådana, att en främmande person inte kunde skola dem.

- Till och med gamla Oliver hoppar ännu ganska häftigt.

Jessica Aminoff försöker vart annat år åka på en längre utlandsturné.

- I nästa år är det meningen att göra en längre turné utomlands. Då ska det bli några internationella GP-tävlingar. De håller en annan standard än de inhemska GP-tävlingarna, säger hon.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland