Hoppa till huvudinnehåll

Hästar, fotboll, handboll, rallycross och friidrott

Jessica Aminoff/ Billnäs Amorin
Jessica Aminoff och hästen Billnäs Amorin. Jessica Aminoff/ Billnäs Amorin Bild: Susa Laine hangöudds ryttare

Sportmåndag 28.7.2014 har ett innehåll av väldigt varierande slag. Från Finlands sydligaste hästevenemang till rallycross på andra sidan Atlanten, fotboll och handboll i Västnyland och friidrott i Esbo och i Köpenhamn.


Sea Horse Week, det stora hästevenemanget i Hangö, avslutades på söndagen med en GP-tävling där segern gick till Tervakoski och Sanna Backlund. Veckans kanske mest framgångsrika västnyländska ryttare var Jessica Aminoff som skördade framgångar i flera olika klasser med flera olika hästar.

I den högt värdesatta rallycrosserien GRC (Global Rallycross Championship) körde Pojokillen Joni Wiman fint in på en fjärde plats i Supercarklassen. Deltävlingen kördes i Charlotte i North Carolina i USA. Wiman är på en fjärde plats då hälften av de tio deltävlingarna är avklarade.

I fotboll vann alla de tre västnyländska division 2-lagen sina matcher under veckoslutet. I damtvåan slog Ekenäs IF NiceFutis/2 från Björneborg med utklassningssiffror. EIF-herrarna vann också sin match, liksom Karisklubben BK-46:s herrar.

Friidrottsmästerskapen för de äldre juniorerna i den södra regionen ordnades i Alberga i Esbo. De västnyländska idrottarna kammade hem sex mästerskap. Tjugo år gamla Otto Loukkalahti, IF Raseborg, kom fyra på 3000 meter hinder i nordiska mästerskapen i Köpenhamn.

På fredagskvällen presenterade BK-46:s herrar sitt lag, som det ser ut nu, i handbollsligan 2014-15. Nya tränaren Peter Kihlstedt har ett ungt lag att jobba med kommande vinter.

I Sportmåndagsstudion står Malin Valtonen och Bubi Asplund.

Lyssna också på del 2 av Sportmåndag.

Läs också