Hoppa till huvudinnehåll

Problem med tidsbeställning till hälsostationer i Borgå

(arkivbild) Bild: Yle/Carmela Walder tidsbeställning

Tidsbeställningen inom hälsotjänster i Borgå stad är stockad. Återuppringningssystemet i hälsostationer fungerar inte för tillfälle. Icke brådskande tidsbeställningar bör göras först i slutet av veckan för att man ska kunna garantera att telefontjänsten fungerar för dem som har behov av brådskande vård.

- I början av veckan är det alltid mest bråttom inom telefontjänsten. Det har blivit en speciell topp i tidsbeställningen på grund av att Östra hälsostationen öppnas igen efter sommarstängningen inkommande måndag. Då kan man igen kan sköta årskontroller och andra icke brådskande ärenden, berättar planerare Meiju Mäkinen.

Läkarmottagningarna för Borgåborna har under 30.6–3.8 koncentrerats till Västra hälsostationen (adress Askolins väg 1). Läkarna koncentrerar sig på att ta emot brådskande fall. Västra läkarstationen är öppen vardagar kl. 8.00–16.00, tidsbeställning till jourläkaren och -skötaren kl. 8.00–15.00, tfn 019-520 4351.