Hoppa till huvudinnehåll

"De värsta tre månaderna i mitt liv"

Steven Gerrard, Liverpool.
Steven Gerrard har haft det motigt i år. Steven Gerrard, Liverpool. Bild: EPA/PeterPowell/AllOverPress steven gerrard

Steven Gerrard medger att de senaste månaderna hört till hans livs jobbigaste. Först rann ett Premier League-mästerskap ut i sanden och sedan gick Englands fotbolls-VM inte som på räls.

Det allra jobbigaste för Gerrard själv var matchen mot Chelsea i våras. Där stod han för ett horribelt misstag, som ledde till förlust i matchen och till att Liverpool snuvades på seriesegern. Gerrard, som representerat de röda hela sin karriär, halkade för att Demba Ba skulle smita iväg och göra segermålet i matchen.

Hade Liverpool vunnit mästerskapet hade det varit det första på 24 år. Sist och slutligen var det Manchester City som tog hem pokalen. Besvikelsen hos Liverpool var enorm.

- De här har varit de tre värsta månaderna i mitt liv. Så mycket mer kan man inte säga om det, sade 34-åringen öppet under Liverpools turné i Nordamerika.

- Man får stöd av de nära och kära. Det har jag kunnat lita på ända från början. Lita på människorna som följde med mig innan jag ens debuterade. De har alltid stött mig och kommer alltid att göra det. De försöker pigga upp en när sådant här händer, men sådant måste man uppleva själv. Det är tillräckligt till man av mig att acceptera det. Det har hänt nu, jag kan inte ändra på det längre.

Dålig tur

Gerrard menar att det egentligen inte handlade om något misstag, utan om oerhört dålig tur i den värsta av situationer.

- Varje människa på jorden har halkat någon gång i livet. I trappan, på golvet eller var som helst. I mitt fall var det bara på planen i ett dåligt läge.

- På 38 matcher under en säsong händer mycket både för och emot dig, vilket slutligen avgör vem som tar hand om mästerskapet. Den där stunden inträffade bara väldigt olämpligt. Det måste jag inse, vilket jag ockå gör.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport