Hoppa till huvudinnehåll

Kandji förstörde HJK-festen

HJK, fotboll, 2014, Apoel
Demba Savage krutar in 1-0 målet. HJK, fotboll, 2014, Apoel Bild: Lehtikuva demba savage

HJK tog initiativet i kvalmatchen till Champions League mot Apoel Nicosia i den elfte spelminuten. Macoumba Kandji gav bollen till Demba Savage på vänsterkanten och Savage avancerade in i mitten för att sätta bollen i mål.

Savage tog sig in mellan två försvarare och placerade sitt skott invid den vänstra stolpen.

Stunden senare kunde det ha blivit 2-0 till hemmalaget när Apoels målvakt Urko Pardo höll på att fumla in ett inlägg i eget mål.

Även Apoel hade några farliga situationer. Speciellt en frispark ställde till med huvudbry för HJK-försvaret som bara kunde följa med blicken när bollen träffade stolpen, nickad av Carlao.

2-0 kom efter straff. Nikolai Alho kom i en räd på högerkanten och fälldes i straffområdet av Carlao. Matchuret visade att 45 minuter spelats när Savage ställde sig bakom bollen. En välplacerad boll, igen invid den vänstra stolpen, och pausvilan spenderades i HJK:s två måls ledning.

HJK med 10 spelare

I inledningen av den andra halvleken drog Kandji på sig sitt andra gula kort i matchen efter att ha tappat nerverna och HJK var decimerat till nio utespelare. Helt onödig utvisning för Kandji som innan det andra gula kortet kommit med en farlig glidtackling. Det tvingade hemmalaget att backa hemåt och stunden senare hade Apoel bollen i HJK:s mål. Som tur var flaggades målet bort på grund av offside.

Även med en man mindre på planen lyckades HJK skapa farligheter. Robin Lod krutade på ett skott som Pardo med nöd lyckades parera från att gå in i det vänstra övra hörnet.

Till slut kom tyvärr det kanske dyra bortamålet. Tomas de Vincenti han först på ett inlägg från höger. Vincenti som var omarkerad i straffområdet satte huvudet till och bollen gick till slut in i krysset, otagbart för Michael Törnes i HJK:s mål.

Tre minuter senare när 74 minuter spelats var det dags igen. Den här gången var det Cillian Sheridan som var sist på bollen med en nick och 2-2 blinkade på ljustavlan. Två ytterst tunga baklängesmål som allt mer underströk Kandjis dumma tilltag.

Härnäst möts lagen om en en vecka på Cypern och HJK måste vinna för att avancera till den sista kvalomgången.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport