Hoppa till huvudinnehåll

Kaufmann och Konate spelklara för Ekenäs IF

Lucas Kaufmann, EIF
Lucas Kaufmann är spelklar för Ekenäs IF. Lucas Kaufmann, EIF Bild: Yle/ Bubi Asplund brasiliansk fotbollsspelare,Ekenäs

Ekenäs IF:s fotbollslag i herrarnas division 2 förstärker sina led. Mittfältsspelaren Lucas Kaufmann och anfallsspelaren Mamadou Konate spelar resten av säsongen för grönvitt.

Ivorianen Mamdou Konate återvänder till EIF. Bild: Yle/ Bubi Asplund ivoriansk fotbollsspelare,Ekenäs

Att ivorianen Konate återvänder till EIF har varit klart redan en längre tid, däremot blev brasilianske Kaufmanns transfer klar idag på eftermiddagen (31.7). Båda spelarna hör till EIF:s spelartrupp resten av säsongen.

Den 23 år gamla Kaufmann kommer närmast från division 2-klubben Pallokerho Keski-Uusimaa (PK K-U) i Tusby. I Finland har han också spelat för Vandlaklubben PK-35 i division 1. Kaufmann har också spelat en säsong för Al Shabab i Oman.

Tiago Moura som spelar i Ekenäs IF för andra säsongen har berömt Ekenäsklubben för Lucas Kaufmann.

- Tiago har talat endast gott om Ekenäs IF och då chansen kom att fortsätta säsongen här tvekade jag inte, säger Lucas Kaufmann.

"EIF kan vinna serien"

Han säger att då det blev klart att PK K-U:s avancemangschanser försvann ville han byta klubb.

- Jag tror att EIF har goda chanser att vinna serien och gå till kvalspel.

För Lucas Kaufmann orsakar det inget problem att konkurrensen om spelplatserna är stor i laget. Speciellt på mittfältet krigar många duktiga spelare om en plats i öppningselvan.

- Det är okej för mig och det är förstås en bra sak för laget, säger han.

Han säger att hans starkaste sidor på fotbollsplanen är kunskapen att läsa spelet och att klara av snabba tempoväxlingar.

- Jag gillar mest att spela som offensiv mittfältare, men respekterar givetvis tränarnas order, säger Kaufmann.

Han säger att hans mål är ett en dag spela i den finska fotbollsligan.

- Jag har varit på tryoutläger med ligaklubbar och jag tycker att skillnaden mellan division 2 och ligan inte är så fruktansvärt stor.

"Vill vara starka"

EIF-managern Peter Haglund säger att det läckra läget i serietabellen och de små skador som laget just nu drabbas av är de största och viktigaste orsakerna till att spelartruppen nu förstärks.

- Vi vill ju inte sjabbla bort den chans vi nu har i och med att Grankulla IFK förlorade sin senaste match. Vi vill ju ha en så stark trupp som möjligt för resten av säsongen, säger Haglund.

Med elva omgångar kvar att spela leder Ekenäs IF södertvåan med fem poängs marginal till tvåan Grankulla IFK. Segraren går till division 1-kval.

- Det sannolika är att Victor Solomon nu lämnar klubben, möjligen till FC Hämeenlinna, för vi behöver inte tre anfallsspelare.

Mamadou Konate, 29, återvänder alltså nu till Ekenäs IF från Närpes Kraft i division 2, västra zonen. Ifjol gjorde han 16 mål för EIF.

Konate har gjort tio mål för Kraft den här säsongen och är liksom andra nyförvärvet Kaufmann med i morgon (1.8) då EIF möter Klubi04 på centrumplan i Ekenäs.

Läs också