Hoppa till huvudinnehåll

Mycket kroppskontakt i Hangö

Jontti Granbacka hjälper Audun Adsen i land efter rekonstruktionen av sjöslaget vid Rilax
Programledare Jontti Granbacka hjälper Audun i land efter avklarat uppdrag vid sjöslaget i Rilax. Jontti Granbacka hjälper Audun Adsen i land efter rekonstruktionen av sjöslaget vid Rilax Bild: Yle/Oskar Koivumäki audun adsen

Osloborna Audun Adsen och Héctor Melo fick uppleva en oförglömlig helg i Hangö och gjorde också intressanta iakttagelser om oss finländare.

I fredags shanghajades Audun och Héctor i Norge av Yles tv-team och fick redan samma kväll följa med till Västnyland och vara huvudpersoner i tv-programmet En svensk sommar i Finland. Äventyret började med ett besök på Karisnatten.

- Det var en flott upplevelse. Unga, barn och vuxna som firar och dansar tillsammans, säger Héctor.

Sedan fick norrmännen delta som sjömän i rekonstruktionen av slaget vid Rilax.

- Det var spännande att sitta mitt i skottlinjen och man kunde nästan föreställa sig hur det var för 300 år sedan, säger Audun.

Efter sjöslaget följde bastu, en galen uppväckning av sjusovaren i Hangö och ett besök på scoutlägret Atlantis.

Under äventyret gjorde Audun och Héctor en upptäckte som kanske inte motsvarar vår egen bild av oss finländare.

- Ni har mera kroppskontakt här än i Norge. Ni berör varann, klappar varandra på axeln och kramar varann oftare. I Norge skulle människor bli helt ställda om man kramade om dem, säger Héctor som har rötterna i Chile.

- Där berör man också varandra ofta.

  • Thomas Lundin: Ingen jul utan julkonserter

    Ger sig ut på turnén "Sent i advent" den 19-23 december.

    I år hade artisten Thomas Lundin tänkt ta ledigt från sin mångåriga tradition att ge julkonserter. Till slut kunde han ändå inte hålla sig, utan snickrade ihop turnén "Sent i advent".

  • Pärmäkoski drar sig ur tävlingarna i Toblach

    Beslut om Tour de Ski fattas i ett senare skede.

    Krista Pärmäkoski kommer inte till start på dagens 10 km i fristil i Toblach meddelar skidförbundet. Pärmäkoski som ligger på sjunde plats i den totala världscupen känner sig inte hundraprocentigt frisk

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje