Hoppa till huvudinnehåll

Ekenäs IF slog Klubi 04 i fotbollstvåan

Etchu Tabe, Ekenäs IF
EIF:s mittback Etchu Tabe deltog också i anfallsspelet. Etchu Tabe, Ekenäs IF Bild: Yle/ Patric Westerlund eif-klubi04 1.8.2014,Ekenäs

Ekenäs IF fortsätter i tabelltoppen i herrarnas division 2, södra zonen. På fredagskvällen vann EIF över Helsingforslaget Klubi 04 på centrumplan i Ekenäs.

Matchen slutade 3-1 (2-0).

Hemmalaget EIF fick en flygande start i matchen och ledde redan efter dryga tio minuter med 2-0. Första målet var ett självmål av Klubiförsvaret efter att Robin Sid slagit en passning från höger. Bollen var avsedd till Mamadou Konate, men Helsingforsarnas försvar styrde bollen i eget mål.

Det andra målet kom efter en hörna. Bollen styrdes i mål av EIF:s mittback Etchu Tabe. Efter det hade EIF kontroll över matchen, men lyckades inte göra flera mål under den första halvleken.

Till andra halvlek kom ett taggat Klubi 04 som dock hade svårt att komma nära EIF-målet. Efter några halvchanser kom Klubi 04 i den 65:e matchminuten igen med i matchen då Pauli Loukola placerade bollen i mål. Han sköt ett väldigt välplacerat skott till vänster om EIF-målvakten Oscar Forsström.

Efter målet fick Klubi 04 mera energi och spelet hölls mera på EIF:s planhalva. EIF-försvaret under ledning av resliga mittbacksparet Etchu Tabe och Roger Thompson höll dock rent. Den 22 år gamla mycket duktiga Thompson var för den här matchen lånad från EIF:s samarbetsklubb i ligan IFK Mariehamn.

Konate gjorde mål

Mamadou Konate, EIF
EIF:s Mamadou Konate var ett ständigt orosmoment för Klubis försvar. Mamadou Konate, EIF Bild: Yle/ Patric Westerlund konate mamadou,Ekenäs

Med dryga kvarten kvar gjorde ivorianen Mamadou Konate sitt första mål för säsongen i EIF. Han spelade nu sin första match för grönvitt, efter att ha tillbringat sommaren i Närpes och division 2-kollegan Kraft. I Närpesklubben hann Konate göra tio mål.

Ivorianen Konate som i fjol var EIF:s bästa målskytt med sexton mål var glad över att vara tillbaka i Ekenäs och EIF.

- Det är väldigt trevligt att vara här igen. Jag känner mig välkommen hit, sade Konate.

Han konstaterade att den största skillnaden mellan EIF och Kraft som klubbar är inställningen.

- I EIF vill man vinna serien och går uppåt i seriesystemet. I Kraft siktar man på en plats bland tre bästa.
Konate tror på EIF:s avancemangsmöjligheter och säger att han helst vill glömma division 1-kvalet som i fjol slutade på ett snöpligt vis för honom. Han blev utvisad i den andra delmatchen mot FC Jazz från Björneborg.

- Jag tror nog att vi alla ser fjolåret som en bra erfarenhet och har lärt oss. Åtminstone har jag gjort det. Och jag tror på det här lagets chanser.

Målvakten Forsström ledde spelet bra

Konate gjorde en rätt bra insats på spets, och lyckades ju till slut få bollen i mål. Före målet hade han missat ett par öppna eller halvöppna lägen. Han var dock ett ständigt orosmoment för gästernas försvar.

Bra i hemmalaget var också redan nämnda mittbacksparet Tabe – Thompson. EIF:s andra lån från ligalaget IFK, Robin Sid, spelade en riktigt bra första halvlek. Ville Sevon spelade sin vana trogen bra på mittfältet, men planens bästa spelare var utan tvivel mittfältslåset Lucas Mondino. Målvakten Oscar Forsström ledde sitt lags spel ljudligt och bra.

I det gästande laget var lagkaptenen, enda målskytten och mittfältsspelare Pauli Loukola tillsammans med anfallaren Karim Jouini bra. Mittfältaren Omar Khary spelade också en bra match.

Med tio matcher kvar att spela toppar EIF serietabellen med ett fem poängs försprång till Grankulla IFK.

Seger också för BK-46

Karislaget BK-46 tog sin andra raka seger på fredagskvällen. BK slog Käpylän Pallo i Kottby i Helsingfors med siffrorna 3-0. I paus ledde BK-46 med 2-0.

Casper Källberg gjorde Karislagets första mål i den elfte matchminuten. I den 37:e minuten gjorde Lucas dos Santos BK:s andra mål och i den tredje minuten i den andra halvleken var dos Santos framme igen och BK:s och matchens sista mål.

I BK-46 fick Daut Kuqi en varning tio minuter före pausvilan.

Bästemanspriset gick till tvåmålsskytten Lucas dos Santos. Också de två övriga priserna för goda insatser gick till Karislaget. Alysson Soares och Filipe Mello premierades nämligen också efter matchen.

BK-46 steg nu till en tredje plats i serietabellen. Onsdagen den 6.8 möter BK-46 Esbolaget Pallohonka i Karis.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland