Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Fannys blogg - augusti 2014

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.
Ronja som har huvudrollen i serien Fanny. ronja

Fannys blogg - augusti 2014

fredag 1.8 - Miksus föräldrar kommer snart hem!

Nu är det bara tre dagar tills Miksus föräldrar kommer hem, och vi har ingen plan på va vi ska göra med den söndriga vasen. Miksus mamma ringde förresten idag och fråga om städerskan varit där. Miksu tyckte int det såg ut som om Kadri (så heter hon) hade varit där, men sa att hon inte var säker.

Hennes mamma blev riktigt sur och börja säga att dom måste hitta någon ny till hösten för Kadri städar inte ordentligt i hörnen. Miksu satt bara och sa ja och nej och stirra tomt ut i luften. Precis som om hon visste va som hänt. Hon kan ju int veta det, men Miksu angstar sig massor för då dom ska komma hem.

lördag 2.8 - Stackarns Miksu.

Han gamla gubben som sa att han sku kolla om han hade en sån vas, ringde till Miksu tidigt idag, fast det är söndag! Han hade tydligen förstått att det var viktigt. Så nu har vi varit i hans butik, och otroligt nog har han hittat en vas som är precis likadan!

Miksu blev först överlycklig, men så börja hon gråta medan vi var i butiken. Tror nog att han gubben fatta att problemet är att vi självklart inte har pengar till att köpa den. Vi fråga om vi kunde tänka på saken, han sa att vi har tills i morgon. I morgon liksom...vi sa bara tack för hjälpen, och sa stack vi. Det finns ju ingenting jag och Miksu kan göra. Hon måste bara ta det med hennes föräldrar.

Erik ringde förresten idag!! Han kommer kanske hit i slutet av veckan, hans pappa ska på någon konferens eller nåt. Det var lite konstigt att prata med honom igen, men superkul!! Han skulle säga närmare sen, om han kommer eller int. Hoppas han kommer ☺

Det far så hååårt!!

Skip Instagram post

söndag 3.8 - Jag sov över hos Miksu inatt

Vi gick supersent i säng, och så somna vi aldrig. Miksu ville bara prata om vad hennes föräldrar kommer att säga. Dom måste ju förstå att det var en olycka ju, men Miksu säger att hennes föräldrar int är sådana. Dom bryr sig mer om saker än om henne, säger hon.

Hon sa att hon tänkt på en sak inatt, men visste int om jag våga vara med. Först fatta jag inte helt va hon mena, men så fatta jag att hon mena att vi skulle STJÄLA vasen! Vi MÅSTE ju, sa hon. Va kan vi annat göra liksom? Jag försökte säga att det måste finnas någå annat vi kan göra, och så undra jag om vi int bara kunde prata med mamma, så kan hon hjälpa oss att fundera ut va vi ska göra. Men Miksu var helt emot det. Vi blandar int in föräldrar...

Jag har sagt ja till att gå med henne till butiken i morgon och vakta eller distrahera gubben medan hon tar vasen. Jag tror jag håller på att bli galen. En 5000 euros vas...och jag ska vara med och stjäla den..Miksu ringde han i butiken och sa att vi kommer i morgon klockan tie.

måndag 4.8 - Okej, det här hände!

Vi tog metron till centrum, och gick direkt till second hand-butiken. När vi kom höll han gubben på att tvätta hela golvet i butiken, så han bad om ursäkt för att det var så råddigt där. Han hade flyttat på en massa möbler, så att han kunde städa ordentligt. Han börja prata om att jag och Miksu påminde honom så mycket om hans barnbarn.

Han sa att han hade några barnbarn som bor i Uleåborg, men eftersom det ligger så långt borta är det inte så ofta han får besök av dem. Han sa att det var därför han hade fått sån lust att hjälpa oss att hitta vasen, för att tyckte det var så trevligt att träffa några i samma ålder som hans barnbarn.

Jag märkte att jag direkt fick superdåligt samvete. Jag försökte ge ett tecken åt Miksu att vi sku släppa hela saken. Men hon fatta int va jag mena. Hon gick bara mot hyllan där vi visste att vasen fanns, så jag blev ensam med gubben. Hon tänkte säkert att jag sku prata med honom tills hon tog vasen. Men jag blev helt svag av tanken på att vi sku gå ut ur butiken med vasen, så jag bad gubben att visa mig någonting på hyllan så att Miksu inte kunde ta vasen.

Jag såg att Miksu blev sjukt störd på mig...vi stack nästan direkt efter det, och Miksu prata int med mig förrän vi kom hem.

Och då prata hon int med mig, hon SKREK. Hon var rasande. Jag ville bara att vi inte sku hamna i mer trubbel. Jag sa att jag kunde vara där i morgon då föräldrarna kom, men det va helt samma sa Miksu. Hon sa att jag bara kunde sticka. Det har jag gjort, men jag går tillbaka i morgon på morgonen. Jag ger mig inte helt lätt!! Föräldrarna kan ju inte vara så hemska som hon får dom att låta. Det är ju BARA EN SAK. En ful sak dessutom.

Gissa vad som finns i smoothien?!

Skip Instagram post

tisdag 5.8 - Stackars Miksu...

Jag var hos henne då föräldrarna kom. Det första jag tyckte var konstigt var att dom inte alls hälsa på mig då dom kom. Jag kände mig superdum. Satt liksom i soffan och vänta på att dom sku hälsa på mig, och vara ens lite nyfikna på vem den där Miksus kompis är, men nejdå. Dom steg bara direkt in och börja gnälla på Miksu om att det var råddigt och att dom var supertrötta efter resan och sånt.

Jag sa hej, lite tyst så, men jag tror inte dom hörde det. Hennes pappa gick direkt till sin dator och hennes mamma gick från rum till rum för att kolla att allt var ok.

MIKSU!!!! skrek hon plötsligt med en hemsk stämma. Jag höll andan. Mamman kom springande in. Jag menar hon var helt vit i ansiktet.

Var är vasen! skrek hon. Miksu sa ingenting, hon såg nästan rädd ut. Jag ställde mig upp för att precis säga något om att det var ett misstag då hennes mamma kom bort till mig och sa att jag sku gå hem. Jag kunde ju liksom int säga någå till det. Miksu sa inte ens hejdå. Hon var HELT borta tror jag.

onsdag 6.8 - Utegångsförbud!

Jag har precis pratat med Miksu i telefon, och hon har fått utegångsförbud. Hon lät väldigt försiktig på rösten, precis som om hon just hade gråtit. Mamman och pappan hade varit fly förbannade och sa att hon får vara på sitt rum hela helgen och har utegångsförbud i två veckor!

Jag har faktiskt aldrig haft utegångsförbud. Tror mamma tycker det är bättre att prata om saker och bli sams. Men Miksus föräldrar verkar helt annorlunda än mina. Jag kan int föreställa mig att mamma skulle vara så arg över en vas liksom.

Mjau!! :) :)

Skip Instagram post

View this post on Instagram

Mjau!! ❤️❤️

A post shared by ❤️Fanny ❤️😜Följ min blogg! (@fannyylefem) on

torsdag 7.8 - ERIK KOMMER!

Han kommer i morgon, han ringde och sa det idag. Så kanske jag inte hade haft så mycket tid med Miksu i alla fall. Mamma blev superivrig och började planera vad vi sku göra. Jag är nästan lite nervös. Det var ju så kiva i sommar, men nu är det som om jag inte känner honom egentligen. Hoppas int mamma gör upp en massa program som vi MÅSTE göra☺

Erik kommer först klockan sex, så jag hinner int skriva nå mer idag, men skriver i morgon igen!!!

Och så kände jag att det pirra i magen då jag tänkte på att börja skolan igen. Vi får se vad som händer. Med gitarrkursen, och mig och Miksu, med Anja och med...ja, till och med Annika och Erika.

fredag 8.8 - Jag blir så nervös

Erik kom inte förrän sju igår. Det hade varit massor med trafik, så det hade tagit mycket längre tid än dom trodde. Det blev egentligen en ganska pinsam kväll. Mamma styrde och ställde en massa. Hon laga pizza och var sådär babblig som hon blir då hon blir nervös. Precis som om hon hade någå att vara nervös för!!

Det blev sådär nästan svårt att prata med Erik på grund av mamma. Jag blev iallafall helt generad. Och nu har hon planerat att vi ska till Sveaborg. Helt som om Erik tycker det är kul med nån gammal ö.

Hoppas bara vi får vara lite ensamma.

fredag 8.8 - Det e lite konstigt

Jag, mamma och Erik har varit både på museum, i domkyrkan och på Sveaborg. Jag och Erik har nästan inte sagt ett ord till varandra. SÅ pinsamt, men det hade säkert varit ännu mer pinsamt om int mamma varit där! Idag har jag nästan varit lite glad för att hon bestämde så.

Men nu ska mamma till Tina, så jag och Erik ska vara ensamma hemma. Det är lite kul att det som var så lätt i sommar plötsligt känns så konstigt och svårt. Jag måste skärpa mig. Det är ju bara Erik, liksom. Vi har i allafall tänkt se på film, och så hittar vi säkert på någå efteråt.

lördag 9.8 - MIN FÖRSTA KYSS!

Det som hände igår var att jag och Erik först titta på Pirates of The Caribbean - A Worlds End. Erik tyckte den var helt urbra, men jag tyckte egentligen den var lite lång. Men efter vi sett den så börja vi berätta spökhistorier. Erik kunde många som var superäckliga. Jag kunde bara den jag lärt mig av Miksu för en tid sen, men Erik tyckte den var urbra! Tur va det..äntligen blev det så som det var i sommar.

Vi fick helt skrattanfall när mamma kom hem. Jag blev så fnissig att jag nästan int kunde sluta att skratta. Det var då Erik helt plötsligt blev tyst igen. Jag märkte att det knöt sig i min mage. För plötsligt satt Erik och titta allvarligt på mig och så pussa han mig på munnen!!

MIN FÖRSTA KYSS!!!

Och så med Erik då, som jag ALLTID känt!! Efteråt sa han att jag var den finaste tjej han någonsin känt. Det va pinsamt.
Och sen kom hans pappa och hämta honom. Det är säkert super länge tills vi ses igen. Kanske t.o.m. först nästa sommar. Jag vet inte helt.

MEN TÄNK ATT VI HAR KYSSTS! MIN ALLRA FÖRSTA KYSS!!!

De borde int heta duck face utan fish face!

Skip Instagram post

söndag 10.8 - Erik..

Det första jag tänkte på idag då jag vakna var Erik. Undrar lite om jag sku skicka honom ett meddelande, men jag tror jag väntar och ser om han skickar till mig istället!!

Tänk, min första kyss? Nu kan man liksom int gå tillbaka och ogöra det, så konstigt. Läppar känns ganska konstigt också, så mjuka liksom, vet int om det kändes bra eller dåligt, eller bara konstigt.
I morgon börjar skolan!

Länk: 100 best movie kisses montage: http://www.youtube.com/watch?v=W8f3pKkw7EI

Blåbär!

Skip Instagram post

View this post on Instagram

Blåblär 😋

A post shared by ❤️Fanny ❤️😜Följ min blogg! (@fannyylefem) on

måndag 11.8 - Har varit på skolan nu!

En superkort dag. Vi fick bara vår läsordning och sånt. Då jag tänker efter så är det egentligen helt ok att vara tillbaka. Kul att se alla igen. T.o.m. Erika och Annika. Alla hade liksom förändra sig lite över lovet.

Anja har faktiskt börjat sminka sig. Hon hade haft det helt superbra, hon hade varit både på semester i Sverige och i Norge med sina föräldrar.

Miksu var inte där. Jag prata med henne idag, då sa hon att hon fått flunsa. Eller hon kände sig dålig. Hon har ännu också utegångsförbud, så hon får ändå inte gå ut efter skolan. Jag börjar fatta att Miksus föräldrar är grymt stränga. Jag vill ju hänga med Miksu!

Vi ska också ha engelskaprov om nästan en vecka bara! Atte (läraren) sa någå om att nu blir det allvar här, nu då ni e sista året på lågstadiet och sånt. Han sa att det blir mer att göra och att vi måste förbereda oss för högstadiet nästa år. Det är ju ett helt ÅR tills det ju!! Jag hoppas int att det blir så mycket mer att göra. Jag måste ju ha tid att spela gitarr!

Hehe, Vet du vad? Då jag for från skolan idag så for jag via vessan och där låg en binda. Den var inte använd eller nåt, men liksom öppnad. Undrar om någon annan i klassen fått mens?

PS. Fick ett text från Erik idag.

...!

Skip Instagram post

View this post on Instagram

😳😳😳😳

A post shared by ❤️Fanny ❤️😜Följ min blogg! (@fannyylefem) on

Min fläta

Snyggt??
Skip Instagram post

View this post on Instagram

Snyggt??

A post shared by ❤️Fanny ❤️😜Följ min blogg! (@fannyylefem) on

tisdag 12.8 - En kul grej

En grej som är lite kul att tänka på då man börjar en ny termin är hur allt liksom är nytt. Det är precis som en ny start. Allt kan hända på ett sätt! Jag vet att jag ska börja gitarrkurs, och jag vet att jag ännu har ett år kvar i lågstadiet, men tänk på allt det som jag ännu int vet??

Det som jag NU vet är att Miksu ännu är sjuk, men när jag tala med henne idag så sa hon att hon trodde hon skulle komma till skolan i morgon. Hoppas det! Miksu är förresten superledsen för det där med hennes föräldrar. Jag har sagt att hon kan komma till mig och mamma iallafall.

Mamma är ju ganska bra på att förstå sånt, men Miksu visste int helt om hon ville det. Är i alla fall glad att jag får se henne i morgon.

onsdag 13.8 - Bara några dagar kvar!

Jag har pratat med gitarrläraren idag. Jag har försökt öva på att spela idag också. Har ju inte precis fått så mycket spelat den här sommaren, men kursen börjar snart! Jag ringde till han som drar kursen, Torbjörn heter han, han lät ganska kul. Det är ju bara några dagar kvar!

Jag är så glad att mamma fick jobb i den där pjäsen. Hehe, även fast det är lite jobbigt då hon går runt i huset och övar på sina repliker hela tiden, men nu har jag fått pengar till kursen!

Den ska jag gå på varje måndag hela hösten. Undrar vilka andra som ska gå där? Undrar ifall Tommi kommer att vara där? Inte för att jag känner honom någå bra, men han verkar ju söt...

PS. Miksu var tillbaka på skolan idag. Hon var lite butter, precis som om hon var sur på mig. Men det har säkert varit ganska jobbigt för henne där hemma. Det ordnar sig nog!

På måndag börjar min gitarrkurs!!!

Skip Instagram post

fredag 15.8 - fannys webcam

Jag bara hör hur alla skrattar...

fredag 15.8 - Klubbkväll!

Fick någå annat att tänka på just, någå kul, eller KANSKE någå kul: På torsdag är det klubbkväll för högstadiet, det heter torsdagsklubben och Miksu säger att hon kanske kan få oss in! Hon känner ju många i sjuan och åttan. Det sku ju va super! Men, hoppas jag int blir nolo. Det kan liksom bara plötsligt komma, så rodnar jag och blir helt stum och alla bara stirrar på mig som om jag va dum eller korkad.

Men det som är kul är att andra gånger går det bra och jag pratar och skrattar en massa. Men då måste jag känna att alla tycker om mig och int tycker jag e dum eller nåt. Hm..jaja. Vi vet ju int om vi kommer in, så...

>>>> fortsätt till nästa sida