Hoppa till huvudinnehåll

Schauman och Wallin kandiderar för SFP

Ida Schauman.
Ida Schauman Ida Schauman. Bild: Yle/Marie Söderman ida schauman

Svenska folkpartiet i Åboland föreslår att Ida Schauman och Stefan Wallin nomineras som kandidater i riksdagsvalet 2015.

Stefan Wallin
Stefan Wallin Stefan Wallin Bild: Yle/Linus Hoffman stefan wallin
Svenska folkpartiet i Åbolands kretsstyrelse har sammankallat till ett extra kretsmöte den 16 augusti. Kretsstyrelsen föreslår samtidigt att Ida Schauman och Stefan Wallin nomineras som kandidater för SFP i Egentliga Finlands valkrets inför riksdagsvalet 2015.

Politices kandidat Ida Schauman från Åbo är just nu ordförande för Svenska folkpartiets ungdomsförbund Svensk Ungdom. Schauman har en lång bakgrund inom SFP och har tidigare bland annat arbetat som kommunikationskonsult i Sverige och som medarbetare för riksdagsledamot Thomas Blomqvist.

- Det känns otroligt fint att ha kretsstyrelsens förtroende. Jag anser att den viktigaste frågan i valet bör vara att skapa mera jobb. I Åboland har vi tusentals studerande som gärna skulle bli kvar i regionen men inte kan det då det inte finns arbetsplatser. Det är arbete och företagande som skapar välfärd och gör att det finns pengar att fördela också i framtiden. Utan jobb stannar samhällets hjul, säger Schauman.

Politices magister, riksdagsledamot Stefan Wallin från Åbo ställer upp för omval.

- Att bära förtroendet som folkvald parlamentariker är något av det finaste man kan få göra. Jag trivs utmärkt i politiken, har goda nätverk, mångsidig erfarenhet och känner mig motiverad att på nytt stå till förfogande för Åbolänningarna i riksdagsvalet. Det finns fortfarande mycket att göra för skärgården, staden, landskapet och hela nationen, säger Wallin.

SFP i Åbolands extra kretsmöte hålls på hotell Strandbo i Nagu den 16 augusti med början kl. 14.00.

Läs också