Hoppa till huvudinnehåll

Storstryk för Sun City i Tavastehus

Det amerikanska fotbollslaget Sun City i Hangö.
Sun City förlorade stort i Tavastehus. Det amerikanska fotbollslaget Sun City i Hangö. Bild: Kira Sivén sun city amerikansk fotboll

Hangölaget Sun City förlorade för andra gången den här säsongen mot Huskies från Tavastehus. Matchen som ingår i den amerikanska fotbollens division 2 spelades i Tavastehus.

Slutsiffrorna blev hela 45-0 (14-0).

Då lagen under våromgången möttes i Hangö vann Huskies med 49-0. Sun Citys tränare Tony Andersson konstaterar att det bättre laget vann, men att siffrorna är aningen missvisande.

- Vi är nog inte så där mycket sämre. Det brakade i andra halvlek, men i slutet av den första halvan hade vi nog bra chanser att hänga med och kanske till och med svänga matchen, säger Tony Andersson.

Kangas hade bra läge

Han berättar att i slutet av första halvleken fick Sun City redan bollen kastad innanför Huskies målområde, men Mikael Kangas som skulle ta emot bollen skuffades åt sidan.

- Där hade vi ett bra läge. Vi tappade överlag alldeles för mycket bollar i anfallet och har förstås oss själva att skylla för förlusten.

På lördag reser Sun City till Sibbo för att möta Bulldogs. Då lagen möttes i Hangö i början av säsongen vann Sun City med klara 51-0.

- Vi vinner nog på lördag igen. Det ska inte vara något problem, säger Andersson bestämt.

Läs också